Spania a renunțat la toate normele COVID-19 pentru toți cei care sosesc în țară din UE sau din spațiul Schengen.
Însă turiștii din Regatul Unit, precum și alte persoane din țări din afara UE sau a spațiului Schengen, trebuie să prezinte dovada unei vaccinări complete, a recuperării de COVID-19, a unui rezultat negativ la testul antigen (efectuat în cele 24 de ore înainte de plecare) sau a unui rezultat negativ la testul PCR (efectuat în cele 72 de ore înainte de plecare)., notează Euronews.
În toate aeroporturile și porturile spaniole se efectuează controale medicale pentru a se asigura că pasagerii respectă aceste reguli.
Cu plajele sale însorite, patrimoniul arhitectural bogat și mâncarea delicioasă, există o mulțime de motive pentru care națiunea mediteraneană a fost a doua cea mai vizitată țară din lume înainte de pandemie. Și, bineînțeles, favorita de lungă durată a turiștilor britanici.
Spre deosebire de alte națiuni europene, Spania nu a eliminat complet restricțiile de călătorie.
Care sunt cele mai recente reguli de călătorie pentru Spania?
Turiștii din UE sau din spațiul Schengen nu mai trebuie să prezinte niciun document COVID-19 pentru a intra în țară.
Cu toate acestea, turiștii din afara UE trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării, un certificat de recuperare sau un test negativ prin intermediul certificatului digital COVID al UE (EUDCC) sau un alt document valabil.
Anterior, dacă nu aveați un certificat EUDCC (sau un alt echivalent UE) trebuia să completați manual formularul de control sanitar al Spaniei cu aceste detalii, primind un cod QR pentru a trece prin aeroporturi. Începând cu 20 septembrie 2022, acest sistem a fost abolit.
Spania acceptă acum toate certificatele, atât timp cât acestea îndeplinesc aceleași condiții ca și certificatul digital COVID al UE.
De asemenea, va fi acceptat fie un test PCR, fie un test rapid de antigen – efectuat în termen de 72, respectiv 48 de ore înainte de sosire.
Sunt necesare măști în Spania?
Prin decret regal, măștile nu mai sunt obligatorii în marea majoritate a spațiilor – de la baruri și cafenele la muzee și cinematografe.
Transportul public este totuși o excepție importantă, deoarece acoperirea feței este încă obligatorie în avioane, autobuze, trenuri, metrouri și taxiuri – precum și pe feriboturi, dacă nu se poate păstra o distanță de 1,5 metri în interior.
Această măsură vine în urma eliminării, la începutul acestui an, a regulii stricte de purtare a măștilor în aer liber din Spania.
Cu toate acestea, normele interne pot varia de la o regiune la alta, așa că este important să verificați cerințele exacte pentru locul în care vă îndreptați.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!