6.8 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăVideo14 cadavre de cașalot au fost găsite după ce animalele au eșuat...

14 cadavre de cașalot au fost găsite după ce animalele au eșuat pe o insulă australiană

Cel puțin 14 cadavre de cașalot au fost găsite de-a lungul unei plaje din Insula Regelui, o insulă australiană din sud-estul țării, au anunțat autoritățile locale marți (20 septembrie).

Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Resurse Naturale și Mediu din Australia, carcasele de balenă erau toate de masculi tineri, deja morți, când au fost raportate pentru prima dată luni (19 septembrie).
Experții au fost trimiși pe insulă pentru a investiga eșuarea.

14 cadavre de la balene cașalot au ajuns pe o insulă australiană, dar cel mai probabil vor fi lăsate acolo să se descompună

Autoritățile analizează în prezent cum să scoată cadavrele, dar acestea ar putea fi lăsate să se descompună în mod natural, deoarece mediul stâncos din jur poate împiedica accesul vehiculelor pentru a remorca cadavrele, a informat presa locală.

În trecut, au fost raportate eșuări similare de balene de-a lungul țărmurilor Insulei King, deși motivul exact din spatele eșuării rămâne necunoscut, a declarat presa locală.

Urșii koala sunt pe cale de dispariție în Australia

Urșii koala se află ”într-un declin rapid” în Australia. Se înregistrează o scădere de 30%, într-o perioadă de trei ani, transmite DPA.

Fundaţia australiană pentru koala (AKF) a precizat că fiecare regiune din Australia s-a confruntat cu un declin al populaţiei acestei specii, cel mai afectat fiind statul New South Wales, unde numărul exemplarelor s-a redus cu 41%.

În prezent, koala este o specie extinsă în 47 dintre cele 128 de electorate federale şi doar un singur electorat numără peste 5.000 de animale, a precizat fundaţia.

În unele dintre regiuni, populaţia rămasă este estimată la doar cinci până la zece exemplare de koala, a mai precizat AKF.

Potrivit estimărilor fundaţiei, au mai rămas între 32.065 şi 57.920 de exemplare de koala, în scădere de la un efectiv cuprins între 45.745 şi 82.170 în 2018.

Incendiile de vegetaţie din 2019 şi 2020 au contribuit la declinul populaţiei de koala, a spus preşedinta AKF, Deborah Tabart.

”Cu toate acestea, în mod clar nu este singurul motiv pentru care populaţia de koala se află în declin. Am asistat la o scădere drastică a populaţiei din interiorul continentului din cauza secetei, valurilor de caniculă şi lipsei apei pe care koala să o poată consuma. Am văzut zone în care peisajul arată ca pe Lună – copaci uscaţi şi pe cale să se usuce peste tot”, a mai spus ea.

Aceasta a mai precizat că defrişarea terenurilor pentru agricultură, construirea de locuinţe şi activităţile miniere, au fost ”letale” pentru populaţia de koala.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, pe ultimul loc în UE la cheltuielile pentru sănătate per locuitor

În anul 2022, cheltuielile medii pentru îngrijirea sănătății în Uniunea Europeană au fost de peste 3.600 de euro per locuitor, potrivit datelor Eurostat. România ocupă...

Soacra lui Silviu Prigoană a făcut accident vascular cerebral

O nouă tragedie a lovit familia Prigoană, în urma morții afaceristului Silviu Prigoană, care a decedat din cauza unui infarct în timp ce se...

Zona Euro, tot mai în urmă față de SUA în cursa economică

Economia zonei Euro continuă să piardă teren în fața Statelor Unite, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat vineri. Prognoza de creștere pentru Zona Euro...
Ultima oră
Pe aceeași temă