20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Premierul ungar Viktor Orban, prezent la înmormântarea lui Gorbaciov

VIDEO: Premierul ungar Viktor Orban, prezent la înmormântarea lui Gorbaciov

Premierul ungar Viktor Orban i-a adus sâmbătă (3 septembrie) un omagiu fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, unul dintre puținii lideri occidentali prezenți.

Mulți șefi de stat și de guvern occidentali, care în mod normal ar fi participat, vor fi absenți sâmbătă la funeraliile lui Gorbaciov din cauza relațiilor reci dintre Moscova și Occident, în urma războiului din Ucraina.

Orban, un naționalist conservator, este unul dintre puținii lideri europeni cu relații bune cu Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenția de știri RIA că Putin nu intenționează să se întâlnească cu Orban în timpul vizitei sale la Moscova.

Gorbaciov, decedat marți (30 august) la vârsta de 91 de ani, urmează să fie înmormântat fără onoruri de stat și fără ca Putin să fie prezent.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă