25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSocialSocietateRecomandări pentru crearea unui spațiu confortabil și productiv, pentru munca de acasă

Recomandări pentru crearea unui spațiu confortabil și productiv, pentru munca de acasă

Lucratul de acasă nu mai este ceva exclusivist din timpul pandemiei, ba din contră, foarte multe afaceri au realizat că acest lucru poate genera o productivitate ridicată și o reducere a cheltuielilor. Ba mai mult,  din ce în ce mai mulți oameni își doresc să aibă această posibilitate de a lucra de acasă, din propriul confort.

            Lucrurile care se pot face din online în prezent, au deschis multe oportunități și tot mai mulți oameni au ajuns să își creeze, în propria locuință, un spațiu de lucru, perfect pentru a fi productiv.

            Indiferent că locuiești la casă sau într-un apartament, poți avea parte de un birou în care să te simți cu adevărat bine și în care să poți inclusiv primi clienți, dacă lucrezi pe cont propriu. Dacă spațiul îți permite să îți amenajezi inclusiv un loc cu un masuță de cafea și o canapea, atunci cu siguranță vei avea parte de un birou în adevăratul sens al cuvântului.

            Amenajează-ți biroul în funcție de activitatea ta

            Dacă ești un freelancer sau ești un antreprenor, dar îți dorești să lucrezi mai mult de acasă, pentru a-ți eficientiza costurile, vei avea probabil nevoie de un spațiu care să îți permită să ai parte și de anumite discuții cu clienții sau colaboratorii tăi. Astfel că, în acest caz, vei împărți spațiul în 2 secțiuni, unul pentru munca proprie și unul pentru primire.

            În funcție de cât de mare este activitatea ta, poți oferi mai mult sau mai puțin spațiu pentru aceste întâlniri, deci te poți orienta către o canapea mai mică sau mai mare sau chiar către niște scaune. Folosește-te de huse canapele 3 locuri în cazul în care știi că vei primi mai multe persoane deodată. Acestea te vor ajuta să îți menții spațiul mereu curat și pregătit pentru noi întâlniri.

            În caz contrar folosește o canapea mai mică, un fotoliu sau scaune.

Nu-ți amenaja biroul sau dormitorul în bucătărie

Deși ai fi tentant să faci asta, pentru că în bucătărie ai deja o masă la dispoziție și este suficient pentru a-ți pune un laptop și câteva dosare, ei bine, productivitatea ta nu va fi cea la care te aștepți. În plus, aici poți fi deranjat sau chiar distras de mai multe ori pe parcursul zilei, iar lucrurile nu vor merge într-o direcție prea bună.

Același lucru este valabil și în cazul dormitorului. Atunci când muncim avem nevoie să ne menținem mintea limpede și uneori să depășim bariera oboselii. Dormitorul nu este cu siguranță, un loc care să te ajute în acest sens, deci evită să îți amenajezi biroul aici.

            Cum să îți configurezi spațiul de lucru?

            Design-ul biroului tău are un rol esențial în starea ta de spirit dar și în felul în care cei care vor intra în biroul tău, se vor simți. Deci, este momentul să fi foarte creativ și în același timp să îi oferi spațiului tău foarte multă personalitate, indiferent de cât de mic sau de mare este.

            Acum că știi că îți ei petrece ore bune, zilnic aici, cu siguranță îți vei dori să te simți bine dar și  să fi foarte productiv.

  • Minimizează-ți distragerile – alege un spațiu cât mai bun pentru biroul tău, în care să nu fi distras, să nu fie tracersat de alți membri ai familiei sau care să nu fie prea expus;
  • Decorează și personalizează spațiul în funcție de ceea ce te inspiră. Lucrurile pe care ți le-ai dorit mereu să le ai în propriul tău birou, atmosfera, lumina sau aranjarea, trebuie să îți ofere exact acea stare, pentru a oferi tot ce ai mai bun.
  • Adaptează-te în funcție de spațiul disponibil. Chiar dacă nu locuiești la casă, ai multiple variante de a-ți creea un spațiu perfect de muncă, retras și liniștit care să te ajute. Apelează la ideile inovatoare, la corpurile de mobilier inteligente care să îți transforme chiar și un spațiu mic într-un foarte util, plăcut și impresionant.
  • Profită de verticalitate.  În special atunci când nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, poți să ai la îndemână tot ceea ce îți este necesar, profitând de mobilierul vertical.
Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă