7.7 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăParticiparea la un curs de negociere, benefică atât pentru angajați, cât și...

Participarea la un curs de negociere, benefică atât pentru angajați, cât și pentru companie!

Lois Wyse, autorul a peste 60 de cărți pe teme de afaceri și marketing, spunea că „cel mai periculos cuvânt pe care îl poți spune în cadrul unei întâlniri de afaceri este nu. Al doilea cel mai periculos cuvânt este da. Este posibil să le eviți pe ambele“. La rândul său, eseistul francez Joseph Joubert oferea următorul sfat: „Să nu tai niciodată ceea ce ai putea să dezlegi!“.

Ambele citate vorbesc despre arta negocierii și despre modul în care poți obține ceea ce îți dorești nu prin soluții brutale ori grăbite, ci folosind cuvintele într-un mod iscusit. La astfel de performanțe vor putea să ajungă și participanții la un curs negociere organizat de echipa Brightway®, formată din specialiști cu o bogată experiență în conceperea și punerea în aplicare a unor programe de dezvoltare personală și profesională.

Cum este organizat un curs de negociere și cui i se adresează?

Trainingul de negociere și persuasiune se adresează reprezentanților comerciali, persoanelor din departamentul de achiziții și managerilor, indiferent de vârstă, de gradul de experiență sau de ramura economică în care activează. Toți cei care doresc să obțină rezultate bune în negocierile zilnice vor avea de câștiga de pe urma acestei experiențe.

La baza cursului se află o simulare interactivă, pe parcursul căreia participanții conștientizează care sunt punctele forte într-o negociere, dar și zonele unde este nevoie de îmbunătățiri. Se pune accent pe diferențele existente între persuasiune și manipulare, sunt definite diferitele tipuri de negocieri și sunt puse în scenă situații cheie în care pot fi folosite cunoștințele referitoare la negociere.

Participanții vor rămâne cu un set de instrumente de persuasiune și de comunicare pe care îl vor putea aplica mai departe, în procesele zilnice desfășurate în mediul de afaceri. Mulți dintre ei vorbesc și despre utilitatea sporită a tehnicilor inclusiv în viața personală.

curs de negociere
curs negociere

Beneficiile obținute de angajați la un curs de negociere

Participanților le sunt dezvăluite instrumente cheie pentru pregătirea negocierii, ei învățând, de pildă, cum să realizeze un planificator dinamic. Odată încheiată etapa de pregătire, sunt analizate principalele stiluri de negociere și o multitudine de tehnici de adaptare.

Sunt analizați factorii emoționali care influențează deciziile interlocutorilor, ceea ce se dovedește de real folos în orice interacțiune față în față. În paralel, sunt utilizate elemente non-verbale pentru a rezona cu interlocutorul și pentru întărirea argumentelor prezentate.

Deosebit de utilă este realizarea unor studii de caz cu exemple concrete din activitatea proprie a fiecărui cursant. Astfel, acesta va reuși să descopere și să aplice soluții personalizate.

Avantajele oferite la nivel de organizație

Companiile și societățile ai căror angajați participă la un curs de negociere au parte, la rândul lor, de numeroase beneficii. De exemplu, în cadrul trainingului este realizată o adevărată radiografie a procesului de negociere și sunt indicate acțiuni concrete pentru eficientizarea acestuia.

Instrumentele de comunicare și persuasiune oferite participanților sunt aplicabile îndată în cadrul activității concrete desfășurate la serviciu. Impactul asupra activității de ansamblu este major.

Tehnicile practice pentru atingerea obiectivelor în interacțiunile cu furnizorii, clienții și partenerii de afaceri au, la rândul lor, un impact imediat asupra companiei.

Așadar, un curs negociere este benefic pentru dezvoltarea personală a participanților, dar în același timp contribuie la succesul companiei pentru care aceștia lucrează!

Cele mai citite

Armata rusă înregistrează un avans semnificativ pe frontul de est din Ucraina

Armata rusă a reușit o cucerire teritorială remarcabilă în luna noiembrie, avansând pe frontul de est din Ucraina și preluând controlul asupra a două...

Volumul lucrărilor de construcții, în scădere cu 4,1% în primele 10 luni ale anului

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), volumul lucrărilor de construcții a înregistrat o scădere de 4,1% în primele zece luni ale...

Nicușor Dan explică de ce a ales să poarte cravată când și-a anunțat candidatura la președinție

Nicușor Dan a declarat marți seara că a decis să poarte cravată în mod intenționat, pentru că așa este „identificat” ca președinte. Întrebat, marți seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă