1.5 C
București
miercuri, 15 ianuarie 2025
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn oraș din prima linie ucraineană se luptă cu deficitul de apă

Un oraș din prima linie ucraineană se luptă cu deficitul de apă

Un oraș din estul Ucrainei, Toretsk, aflat în prima linie ucraineană, o țintă constantă a bombardamentelor rusești, se confrunta luni (22 august) cu o nouă problemă: deficitul de apă.

Locuitorii care trăiesc în dărâmăturile apartamentelor devastate sunt nevoiți să se bazeze pe lucrătorii de la salvare pentru aprovizionarea cu apă, potrivit Reuters.

Apa este pompată din râu, filtrată și distribuită locuitorilor de către lucrătorii de urgență.

„În acest moment nu există alimentare cu apă disponibilă în oraș. Atât pentru băut, cât și în scop tehnic’”, a spus Ihor, șeful brigăzii locale de urgență.

Autoritățile locale au declarat că rachetele au lovit Toretsk și Kostyantynivka din apropiere, unde o școală a fost avariată.

Un oraș, aflat în prima linie a frontului din Ucraina, se confruntă cu deficitul de apă, iar bombardamentele acolo sunt zilnice

„(Situația) este tensionată, foarte grea. Foarte. Ne bombardează în fiecare zi”, a spus Nina Burykina, 64 de ani, a cărei casă are doar electricitate, dar fără gaz și fără apă.

Cel puțin doi civili au fost uciși în estul provinciei Donețk, au declarat autoritățile ucrainene. Rusia neagă că a vizat civili.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele câmpului de luptă ale niciunei părți.

Putin „se joacă de-a generalul” în Ucraina după modelul lui Hitler în al doilea război mondial

Vladimir Putin s-a implicat atât de personal în războiul din Ucraina încât ia decizii operaționale și tactice „la nivelul unui colonel sau general de brigadă”, după un model ce l-a dus pe Hitler la dezastru în al doilea război mondial, afirmă surse militare occidentale, citate de The Guardian.

Președintele rus contribuie la determinarea mișcării forțelor în Donbas, au adăugat acestea, în condițiile în care, săptămâna trecută, invadatorii au suferit o înfrângere sângeroasă în timp ce au încercat în mai multe rânduri să traverseze un râu strategic din estul Ucrainei.

Sursele au adăugat că Putin lucrează în continuare îndeaproape cu generalul Valeri Gherasimov, comandantul forțelor armate ruse, spre deosebire de afirmațiile făcute de Ucraina săptămâna trecută, potrivit cărora șeful militar ar fi fost tras pe linie moartă.

„Credem că Putin și Gherasimov sunt implicați în luarea deciziilor tactice la un nivel la care ne-am aștepta, în mod normal, să fie luate de un colonel sau un general de brigadă”, a declarat sursa militară, potrivit g4media.ro.

Și publicația Times scrie, citând o sursă militară, că Putin și generalul Valery Gherasimov, șeful Statului Major General, dictează mișcările de bază ale forțelor lor în Ucraina. O a doua sursă militară a declarat că, în armata rusă, un colonel sau un brigadier ar comanda în mod normal echivalentul a două grupuri tactice de batalioane (BTG), fiecare dintre acestea cuprinzând aproximativ 900 de militari. Cu toate acestea, sursa a declarat că BTG-urile rusești au fost „decimate” și că „dacă Putin face treaba unui comandant de brigadă … el ar putea să se afle într-o forță care ar putea fi de doar 700 până la 1.000 de soldați”. El a comparat situația cu cea a fondatorului Amazon: „Jeff Bezos nu vă livrează colete, el ia decizii strategice”.
Surse occidentale consideră că micro managementul războiului de către Putin ar putea contribui la eșecurile militare din regiunea Donbas, unde trupele rusești nu reușesc să cucerească orașe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Clinton N’Jie, absent din cantonamentul Rapidului! Probleme cu viza pentru Dubai

Atacantul camerunez Clinton N'Jie nu a participat la cantonamentul din Dubai al Rapidului, fiind nevoit să se antreneze cu echipa U17, după ce nu...

Ziua Culturii Naționale: O celebrare a moștenirii culturale și a geniului lui Mihai Eminescu

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită anual pe 15 ianuarie, marchează astăzi 175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu Mihai Eminescu, figură emblematică a literaturii...

Peste 1000 de polițiști sud-coreeni încearcă să-l aresteze la reședința lui oficială pe președintele suspendat Yoon Suk Yeol

În jur de 1000 de polițiști se află la această oră la reședința oficială a președintelui suspendat Yoon Suk Yeol pentru a-l aresta. Ofițerii...
Ultima oră
Pe aceeași temă