23.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalPreศ™edintele nou ales al Kenyei spune cฤƒ โ€žnu este timp de pierdutโ€

Preศ™edintele nou ales al Kenyei spune cฤƒ โ€žnu este timp de pierdutโ€

รŽn ciuda faptului cฤƒ se confruntฤƒ cu o contestaศ›ie legalฤƒ pentru victoria sa electoralฤƒ, preศ™edintele ales al Kenyei, William Ruto, a declarat cฤƒ intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ continue cu formarea unei noi administraศ›ii, โ€žnefiind timp de pierdutโ€.

Preศ™edintele ales din Kenya, William Ruto, spune cฤƒ va merge mai departe pentru crearea unei noi administraศ›ii, chiar dacฤƒ rivalul sฤƒu de la alegerile din 9 august pregฤƒteศ™te o contestare legalฤƒ a rezultatului.

Dupฤƒ o รฎntรขlnire de miercuri (17 august), cu oficiali aleศ™i din alianศ›a sa, Ruto a spus cฤƒ niciun kenyan nu va fi lฤƒsat รฎn urmฤƒ.

โ€žAcum vor sฤƒ ne รฎndeplinim angajamentele pe care le-am promis poporului din Kenya ศ™i vreau sฤƒ spun acestei echipe cฤƒ nu avem luxul de a pierde timpulโ€.

Cu toate acestea, Raila Odinga spune cฤƒ nu existฤƒ un cรขศ™tigฤƒtor sau un preศ™edinte ales valid din punct de vedere legal.

โ€ž Kenia se confruntฤƒ cu o gravฤƒ crizฤƒ juridicฤƒ ศ™i politicฤƒโ€.

Preศ™edintele Kenyei spune cฤƒ nu este โ€ž timp de pierdutโ€, chiar dacฤƒ patru din ศ™apte comisari electorali nu recunosc rezultatul alegerilor

Liderul veteran al opoziศ›iei a ajuns pe locul doi dupฤƒ Ruto, potrivit ศ™efului comisiei electorale luni (15 august).

Patru din ศ™apte comisari electorali au negat rezultatul – spunรขnd cฤƒ procesul de numฤƒrare a fost netransparent.

Odinga a anunศ›at cฤƒ va contesta rezultatul รฎn instanศ›e,  pe care l-a numit o โ€žparodieโ€.

Fฤƒrฤƒ sฤƒ se refere direct la Odinga, Ruto a spus รฎn felul urmฤƒtor:

โ€ž Dacฤƒ vor exista procese judecฤƒtoreศ™ti, ne vom angaja รฎn acestea ศ™i vom arฤƒta cฤƒ suntem democraศ›i ศ™i cฤƒ noi credem รฎn statul de dreptโ€.

Odinga are pรขnฤƒ luni (22 august) timp sฤƒ depunฤƒ o petiศ›ie la Curtea Supremฤƒ.

El a mers pe aceastฤƒ cale ศ™i รฎnainte, รฎn 2013, dar ศ™i รฎn 2017, cรขnd rezultatul a fost anulat ศ™i alegerile s-au repetat.

Instanศ›a a declarat miercuri cฤƒ este pregฤƒtitฤƒ sฤƒ se ocupe de orice petiศ›ie ศ™i cฤƒ face pregฤƒtiri pentru orice eventualitate.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Cum funcศ›ioneazฤƒ Sistemul Garanศ›ie-Returnare รฎn alte ศ›ฤƒri europene comparativ cu Romรขnia

Sistemul Garanศ›ie-Returnare (SGR) cรขศ™tigฤƒ tot mai mult teren รฎn Europa, pe mฤƒsurฤƒ ce statele membre ale Uniunii Europene fac eforturi pentru reducerea impactului asupra...

FCSB aศ™teaptฤƒ รฎncฤƒ plata pentru Florinel Coman! FIFA va lua o decizie รฎn decembrie

Deศ™i transferul lui Florinel Coman la Al Gharafa a fost finalizat รฎn varฤƒ pentru 5 milioane de euro, FCSB nu a primit รฎncฤƒ banii...

DIICOT cerceteazฤƒ Nordis Group

Direcศ›ia de Investigare a Infracศ›iunilor de Criminalitate Organizatฤƒ ศ™i Terorism (DIICOT) a deschis un dosar penal รฎn cazul Nordis, conform unor surse Digi24. Investigaศ›ia demarat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ