20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSocialUn bărbat dispărut de 24 ore în Munții Făgăraș este căutat cu...

Un bărbat dispărut de 24 ore în Munții Făgăraș este căutat cu un elicopter SMURD

Un bărbat de 38 de ani, care a dispărut, în urmă cu 24 de ore, în timp ce se deplasa spre Vârful Moldoveanu din Munții Făgăraș, pe creasta principală, este căutat, sâmbătă, cu ajutorul unui elicopter al SMURD Mureş, de salvatori ai ISU, salvamontişti şi jandarmi montani braşoveni.

Conform ISU Braşov, elicopterul SMURD Mureş se deplasează spre refugiul Fereastra Mică – Refugiul Viştei, unde va survola zona pentru a căuta bărbatul, care făcea parte dintr-un grup de 8 persoane.

Acest bărbat, dispărut de 24 ore, în Munții Făgăraș, căutat acum cu un elicopter SMURD era într-un grup cu 8 persoane

“Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov a fost alertat prin apel la 112 despre dispariţia unui bărbat pe creasta principală a Făgăraşului, între Vf. Gălăşescu Mare şi Hârtopul Ursului. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane, care se îndrepta ieri (vineri – n.r.) spre Vf. Moldoveanu, dar acesta a rămas în urmă şi s-a pierdut de grup. Persoanele din grup au dormit în zona Vf. Moldoveanu şi astăzi (sâmbătă – n.r.), când au coborât în zona de cazare, au sesizat că acesta nu s-a mai întors şi au apelat SNUAU 112. Persoana a fost văzută ultima dată în jurul orei 16,00, vineri, şi este îmbrăcată cu o geacă albastră, rucsac verde şi şapcă albastră”, a informat Salvamont Braşov, potrivit agerpres.ro.

Reprezentanţii Salvamont au precizat că au fost alertaţi şi salvamontiştii din judeţul Argeş.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă