12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCentrul orașului Harkov a fost lovit de de rachete rusești

Centrul orașului Harkov a fost lovit de de rachete rusești

Centrul orașului Harkov a fost lovit de rachete rusești vineri târziu (24 iunie), distrugând clădiri de birouri și rezidențiale.

Potrivit serviciilor de urgență ucrainene, două rachete au lovit acolo. Nu au fost raportate victime.

„Suferim, animalele suferă, toată țara suferă”, a declarat locuitoarea Eleonora Ponomarenko pentru Reuters.

Vineri (24 iunie), Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că unitățile forțelor armate ucrainene se aflau sub foc constant de artilerie în zona Harkov.

Centrul orașului Harkov, lovit acum de rachete rusești, a suferit bombardamente severe încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Harkovul a suferit un bombardament puternic încă de la începutul invaziei ruse, care a lăsat o mare parte din orașul cu 1,5 milioane de locuitori un pustiu de clădiri ruinate și moloz.

Rachetele rusești care au căzut marți (21 iunie) asupra celui de-al doilea oraș al Ucrainei au fost cele mai grave bombardamente de câteva săptămâni într-o zonă în care viața normală a revenit de când Ucraina a împins forțele Moscovei înapoi în luna mai.

Un mall din Harkov a fost distrus de bombardamente

Bombardamentele rusești au lovit un mall din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, marți, 7 iunie.

O înregistrare video Reuters a arătat cum intrarea unui supermarket din interiorul mall-ului a fost complet distrusă, cu mormane de moloz pe jos în apropiere.

Mai multe bunuri erau împrăștiate pe podea în interiorul supermarketului.

Managerul supermarketului, Svitlana Diulina, a declarat că nimeni nu a fost rănit.

Harkov, în estul Ucrainei, s-a confruntat cu bombardamente intense în primele două luni ale războiului, în timp ce luptele se desfășurau în apropierea periferiei sale, dar situația din oraș s-a calmat oarecum în ultimele săptămâni, pe măsură ce forțele rusești s-au retras din regiune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...
Ultima oră
Pe aceeași temă