12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu anunță modificări fiscale până la 1 iulie

Marcel Ciolacu anunță modificări fiscale până la 1 iulie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că anul acesta nu mai crește nici o taxă, dar vorbește despre modificări fiscale de la 1 iulie. 

„Cred că vor fi anumite modificări fiscale până la 1 iulie, de exemplu impozitarea proprietăţilor în funcţie de valoare.

Nu cunosc valoarea, eu nu sunt ministru de finanţe şi nu sunt specialist în finanţe. Aceste valori se compară cu restul statelor în funcţie de venituri şi atunci vii cu o valoare.

Ducem discuţia destul de simplist, este o nouă abordare impozitarea progresivă, o abordare care a dus la dezvoltarea tuturor societăţilor civilizate”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democraţilor s-a referit şi la taxa pe solidaritate, menţionând că acest subiect este pe agenda de discuţii.

„Eu am zis că taxa de solidaritate există în Germania. Este pe agenda de discuţii şi vom alege varianta cea mai bună. Exact cum este în Germania. Trebuie făcută o raportare între taxe şi venituri, trebuie să compari”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă