27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Lava fierbinte se scurge de pe muntele Etna din Italia

VIDEO: Lava fierbinte se scurge de pe muntele Etna din Italia

O echipă de filmare s-a apropiat de lava fierbinte care curge din muntele Etna din Italia, cel mai înalt și mai activ vulcan din Europa.

Vulcanul de 3.330 de metri înălțime a intrat din nou în acțiune în ultimele săptămâni, aruncând lavă și cenușă deasupra insulei mediteraneene Sicilia.

Echipa “Etna Walk” a călătorit 2,7 km în sus pe vulcan, până la craterul său din sud-est, unde au avut loc cele mai multe erupții din ultimul deceniu.

Aceștia au declarat că temperatura lavei ajunge la 700-800 grade Celsius, așa că au trebuit să fie atenți la temperaturile ridicate în timp ce se apropiau cât mai mult posibil.

Etna, care se află deasupra orașului sicilian Catania, erupe des, dar rareori provoacă pagube și se crede că are cea mai lungă înregistrare scrisă a erupțiilor decât orice alt vulcan, prima observație înregistrată datând din anul 425 î.Hr.

Ultima erupție majoră a avut loc în 1992.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă