5.6 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalKPMG, amendat 3,3 milioane de lire sterline pentru auditul Rolls-Royce

KPMG, amendat 3,3 milioane de lire sterline pentru auditul Rolls-Royce

Organismul de control al contabilității din Marea Britanie a anunțat că a amendat KPMG cu 3,3 milioane de lire sterline (4,16 milioane de dolari) pentru auditul de mai bine de un deceniu asupra producătorului de motoare aero Rolls-Royce (RR.L).

Știrea este difuzată de agenția Reuters, pe baza unui comunicat publicat marți.

Amenda se referă la plățile efectuate de Rolls-Royce către agenții din India. Aceasta este cea mai recentă dintr-un șir de sancțiuni impuse KPMG, unul dintre cei „Big Four” contabili din lume, în urma auditului său asupra grupului de motoare aero. Consiliul de Raportare Financiară (FRC) a declarat că a impus inițial o amendă de 4,5 milioane de lire sterline către KPMG pentru plățile către agenții din India, dar a redus-o la 3,3 milioane de lire sterline după admiterea eșecurilor de către KPMG.

Rolls-Royce a fost amendată cu aproape 500 de milioane de lire sterline de către Serious Fraud Office (Biroul de Fraude) din Marea Britanie în 2017 pentru plățile către agenții din India, în temeiul unui acord de urmărire penală (Deffered Prosecution Agreement).

Auditul Rolls-Royce a fost însoțit de mai multe amenzi

FRC a declarat că l-a amendat pe Anthony Sykes, partenerul de audit al KPMG în auditul Rolls-Royce, cu 150.000 de lire sterline. Apoi, amenda a fost redusă la 112.500 de lire sterline pentru că și-a recunoscut eșecurile.

„Acuzațiile de luare de mită și malpraxis prin utilizarea intermediarilor și a „consilierilor” în domeniul apărării erau proeminente la momentul auditului”, a spus FRC.

KPMG va trebui, de asemenea, să plătească pentru o revizuire externă a politicilor sale privind modul în care auditează conformitatea unei companii cu legile și reglementările. Jon Holt, directorul executiv al KPMG din Marea Britanie, a declarat că este încântat că a încheiat această „chestiune istorică” și îi pare rău că anumite părți ale auditului nu au îndeplinit standardele profesionale cerute.

„Pe lângă soluționarea cazurilor moștenite, investim semnificativ în instruire, controale și tehnologie pentru a îmbunătăți calitatea și rezistența în practica noastră de audit”, a spus Holt.

FRC a cerut săptămâna trecută unui tribunal independent să aprobe o amendă de 14,4 milioane de lire sterline pentru KPMG. Cererea intervine după ce auditorul a recunoscut că a indus în eroare organul de control în timpul verificărilor la fața locului asupra auditurilor grupului de construcții Carillion și companiei de software Regenersis. În ultimul an, KPMG a primit amenzi pentru munca sa cu producătorul de paturi Silentnight și audituri ale lanțului de magazine Conviviality și Revolution Bars.

În Romania, subsidiara KPMG a fost implicată în falimentul celei mai mari societăți de asigurare, Astra Asigurări. Această societate, conform BPI, este și astăzi activă, cu venituri de milioane de euro din plasamente și investiții. Societății i-a fost ridicat dreptul de a vinde polițe în anul 2015 de către Autoritatea de Supraveghere Financiară având KPMG la conducerea societății.

De atunci, KPMG nu a finalizat falimentul. „România liberă” a scris despre coruptia din KPMG Romania.

Citește și Plăți ilegale de 54.000 de euro pentru Speranța Munteanu (KPMG)

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă