2.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăLifestyleCabina de dus fără cădiță, o tendință actuală

Cabina de dus fără cădiță, o tendință actuală

Depășind era căzii care tronează în băi, la ora actuală generațiile de tineri în mod special se axează pe rapid, eficient, minimalist și interesant în ceea ce privește amenajarea băii. Sunt preferate cabinele de duş, însă nu orice fel de tip. Noutatea constă în excluderea cădiţei, un element fără de care, aparent, nu ne putem imagina cum ar arăta decorul băii.

Cu ceva avantaje, în plus ținând cont de modul de întreținere și de utilizare, o cabină de duş de tip walk in sau zidită, fără cădiță arată diferit, dar se integrează cu ușurință în orice tip de baie. Un avantaj este de asemenea faptul că nu depinde neapărat de anumite dimensiuni și se poate plia diferitelor situații. Cabina de duş se poate integra în orice unghi, colț din baie. Așadar, un grad mai mare de adaptabilitate înseamnă desigur un atu.

O diferență majoră ce se impune aici ține de scurgerea apei, ce în lipsa unei cădiţe trebuie să aibă scurgere direct în pardoseală. Merită detaliat aici că o scurgere de acest gen ridică alte dileme și griji, legate de nevoia de a nu inunda baia și pe termen lung de a avea parte de efectele negative ale infiltrațiilor de apă. Se impun alegeri de calitate, dar nișa de rigole dus este una extinsă la ora actuală, oferind așadar soluții optime. O achiziție bună făcută la timpul potrivit scutește de probleme pe viitor și investiții repetate.

Una din ofertele de acest gen se regăsesc la Iperinox, cu pagina oficială rigolesifoane.ro, unde rigolele de duş propuse sunt din oțel inoxidabil, pot avea scurgere și în perete, acoperire ceramică sau grilaje de variate modele. Desigur, acestea se vor alege conform cu tipul de duş.

Idei de pus în practică   

Creativitatea pusă în joc permite că o cabină de duş să fie amenajată în mod atractiv. Astfel, aceasta se poate delimita sau nu de restul băii. În cazul celor de tip walk in pot exista pereți de sticlă, dar fără închidere, poate doar un perete despărțitor. Poate fi realizat de asemenea peretele zidit, placat ceramic, cu pereți din sticlă mată sau transparentă. Forma cabinei poate fi așadar de tip semirotundă, dreptunghiulară, pătrată de tip U etc.

Procesul în sine de integrare a unei cabine de duş de acest gen ține în primul rând de cât de mult sunteți dispuși să modificăți din structura băii. Ulterior, pentru că sistemul de scurgere este legat de rigolă, se va turna şapă de egalizare și se va aplica hidroizolație, un pas important pentru ca baia să nu fie afectată de apa de pe pardoseală. Se va recurge la o înclinare pentru ca apă să fie mai ușor direcționată spre scurgere, pentru a evita acumulările. De aceea, atunci când alegeți rigola se are în vedere nu doar designul său ci mai ales volumul de apă ce îl suportă. Pentru achiziții corespunzătoare rigolesifoane.ro detaliază produsele sale și oferă chiar și schiță de montaj, cu accesorii incluse la orice comandă.

Cabine de duş moderne pentru băi moderne

Un astfel de concept este trendul de actualitate și cu cele mai multe șanse de a se menține astfel și pe viitor. Sunt un next level al modului de amenajare al băilor. Pentru cei care dispun de spațiu de locuit mai generos, respectiv casă, această idee cu acest gen de baie este mai ușor îmbrățișată pentru că diversifică stilul – dacă în una din băi există clasica cadă, în alta este de dorit o altă variantă.

Ca o justificare practică, cabina de duş fără cădiță, în schimb cu sistem de scurgere ce o înlocuiește, cu rigolă, permite o exploatare mai bună a băilor mici, din locuinţe de blocuri. Așadar se pretează oricum în orice tip de baie rezidenţială.

Pentru a pune în practică un astfel de proiect costurile pot fi chiar rezonabile dat fiind și durata de viață a unei astfel de cabine. Timpul de execuție diferă și ține cont în principal de cât de mult se va modifica baia în cauză. În orice caz, rezultatul este unul spectaculos, o uniformizare de design, fără limite, fără praguri, cădiţe și alte delimitări inestetice, surprinzând eleganţa prin simplitate. 

 

Cele mai citite

Energia nucleară, soluția marilor companii pentru inteligența artificială

Alimentarea centrelor de date necesită cantități uriașe de electricitate, investiții pe măsură, dar și riscuri semnificative Creșterea explozivă a inteligenței artificiale (AI) determină giganții tehnologici...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....
Ultima oră
Pe aceeași temă