18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Armata ucraineană arată explozia unui elicopter din Insula Șerpilor

VIDEO: Armata ucraineană arată explozia unui elicopter din Insula Șerpilor

Forțele ucrainene au publicat o înregistrare video care arată cum un elicopter explodează deasupra insulei ucrainene Zmiinyi sau Insula Șerpilor. Reuters a verificat locația din înregistrarea video, care se potrivește cu căile și structurile din jurul insulei văzute și pe imaginile din satelit.

Imaginile arată un elicopter neidentificat care plutește deasupra insulei de la sud de Odesa și oameni la sol. Se observă o explozie mare, apoi, din locație se ridică fum.

Imaginile au fost publicate pe canalul YouTube al Forțelor Terestre Ucrainene pe 8 mai. Cu toate acestea, canalul nu a precizat când a avut loc incidentul și nici nu a indicat dacă elicopterul distrus era rusesc sau ucrainean.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că a doborât un elicopter Mi-24 deasupra Insulei Șerpilor, pe timp de noapte.

Reuters nu a putut verifica în mod independent acest raport și nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...
Ultima oră
Pe aceeași temă