18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Explozie la un hotel din Havana din cauza unei scurgeri de...

VIDEO: Explozie la un hotel din Havana din cauza unei scurgeri de gaze – 9 persoane au murit

O explozie mortală a avut loc la un cunoscut hotel din centrul Havanei, făcând o gaură de câteva etaje în partea laterală a clădirii. Au murit cel puțin nouă persoane și alte 30 au ajuns la spital, au anunțat martorii și presa de stat.

O explozie mortală produsă vineri la un hotel celebru din centrul Havanei a ucis cel puțin 22 de persoane și a rănit peste 70.

Echipele de salvare s-au grăbit să ajungă la fața locului în timp ce mulțimea s-a adunat în fața Hotelului Saratoga, după ce explozia a zguduit cartierul în cursul dimineții.

Barbara Pineda, o locuitoare din Havana, spune:

”Am simțit o explozie clară, un singur bum și am văzut cristale crăpând și căzând și un nor alb de praf care nu voia să dispară. Dar am reușit să închid ușa și să mă îndepărtez, în direcția opusă”.

Vorbind de la fața locului la televiziunea cubaneză, președintele Miguel Diaz-Canel a declarat că explozia care a sfâșiat mai multe etaje ale hotelului pare să fi fost cauzată de o scurgere de gaz.

Ulterior, el a declarat pentru Reuters: „În niciun caz nu a fost vorba de o bombă sau de un atac. Este doar un accident foarte nefericit”.

Explozia a provocat un scurt val de panică în cartierul vechi din Havana.

Hotelul era în renovare și doar muncitorii se aflau în interior în momentul exploziei, a relatat televiziunea de stat.

Mass-media de stat a adăugat că eforturile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare și a precizat că nu este clar dacă alte victime au rămas blocate printre dărâmături.

Într-un interviu, un reprezentant al companiei administrate de armată care operează multe dintre hotelurile din țară a declarat, de asemenea, că o scurgere de gaz pare să fie cauza.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă