18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Manifestanții din Sri Lanka nu sunt descurajați de starea de urgență

VIDEO: Manifestanții din Sri Lanka nu sunt descurajați de starea de urgență

Sâmbătă dimineață, srilankezii au ieșit din nou pe străzile din Colombo, la o zi după ce președintele a declarat starea de urgență din cauza escaladării protestelor antiguvernamentale.

Protestatarii au fluturat steaguri și au scandat sloganuri în fața biroului președintelui Gotabaya Rajapaksa și a reședinței oficiale a fratelui său mai mare, premierul Mahinda Rajapaksa, cerând demisia guvernului din cauza agravării crizei economice.

Unii au fost văzuți făcând un simulacru de procesiune funerară pentru prim-ministru.

Detaliile celor mai recente reglementări de urgență nu au fost încă făcute publice, dar legile de urgență anterioare au acordat președintelui puteri mai mari pentru a desfășura armata, a reține persoane fără acuzații și a reprima protestele.

Vineri, poliția a folosit gaze lacrimogene asupra a zeci de manifestanți în fața parlamentului, cel mai recent caz din mai mult de o lună de proteste antiguvernamentale sporadic violente, pe fondul penuriei de alimente, combustibil și medicamente importate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă