13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialEducațieCorigențele, mai devreme

Corigențele, mai devreme

Ministerul Educației (ME) a informat inspectoratele școlare județene și conducerile unităților de învățământ preuniversitar în legătură cu perioada în care vor fi organizate examenele de corigență.

Astfel, potrivit unei adrese a ministerului de resort, obținută de “România liberă”, examenele de corigență pentru anul școlar 2021 – 2022 trebuie organizate în perioada 4 – 15 iulie, “pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional și pentru clasele de stagiu de pregătire practică, școală postliceală și de maiștri”.

Prin urmare, corigențele vor fi susținute mult mai devreme, față de perioada destinată acestor examene în anii precedenți, august – septembrie.

“Elevii corigenți care nu s-au prezentat la sesiunea de corigență din perioada 4 – 15 iulie 2022 sau nu au promovat examenul de corigență vor fi declarați repetenți”, se mai precizează în adresa ME din data de 21 aprilie 2022.

calendar corigențe elevi

Voucherele de vacanță, mai târziu

Adresa Ministerului Educației vine după ce s-a aflat că angajații din sistemul de învățământ nu vor primi voucherele de vacanță odată cu restul bugetarilor.

Surse din Guvern au declarat, pentru “România liberă”, că profesorii vor primi voucherele de vacanță, cel mai probabil, în a doua parte a lunii iulie – începutul lunii august.

Acesta ar fi și unul dintre principalele motive pentru care conducerea ME a decis să mute la începutul lunii iulie perioada de organizare a examenelor de corigență.

Președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) “Alma Mater”, Anton Hadăr, a declarat, pentru “România liberă”, că guvernanții promiseseră că voucherele vor fi acordate înaintea vacanței de Paște.

“Promisiunea era că voucherele vor fi acordate înaintea vacanței de Paște. Nu au ajuns. Într-adevăr este frustrant să vedem că alte categorii bugetare mai bine plătite au primit deja voucherele. O să mă interesez de ce s-a ajuns la această situație. Probabil că nu au fost prelucrate corect cifrele”, ne-a declarat Hadăr.

Acesta susține că întârzierea este și mai puțin justificată în cazul învățământului preuniversitar.

“La noi, în superior, este puțin mai dificil, pentru că fiecare universitate trebuie să se ocupe de problema voucherelor. Trebuie acordate vouchere și pensionarilor care au contract de muncă în universități. La început, guvernanții nu au luat în considerare această categorie, deși noi i-am avertizat. Le-am spus că legea le permite și acestor oameni să beneficieze de vouchere de vacanță. Acum trebuie schimbate listele și acest lucru ar putea să întârzie acordarea voucherelor. Dar în preuniversitar trebuiau date până acum. Faptul că nu au ajuns nici acolo ne determină să credem că nici noi nu le-am fi primit, chiar dacă nu exista situația pe care v-am descris-o”, ne-a mai explicat Anton Hadăr.

Citește și:

Angajații din învățământ, din nou entitate neglijabilă pentru guvernanți

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă