24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 64: ศ›ara vecinฤƒ se aศ™teaptฤƒ la sฤƒptฤƒmรขni extrem...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 64: ศ›ara vecinฤƒ se aศ™teaptฤƒ la sฤƒptฤƒmรขni extrem de dificile

UPDATE, ora 14:55: Camera inferioarฤƒ a parlamentului german a aprobat cu o majoritatea covรขrลŸitoare o petiลฃie privind sprijinul pentru Ucraina รฎn care este susลฃinutฤƒ ideea trimiterii de armament, inclusiv armament greu, pentru a ajuta ลฃara sฤƒ se apere de forลฃele ruse care au invadat-o, informeazฤƒ Reuters.

”Alฤƒturi de izolarea economicฤƒ extinsฤƒ ลŸi decuplarea Rusiei de la pieลฃele internaลฃionale, cel mai important ลŸi eficient mijloc de a opri invazia rusฤƒ este de a intensifica ลŸi a accelera livrarea de arme eficiente ลŸi sisteme complexe, inclusiv arme grele”, indicฤƒ textul petiลฃiei votate de Bundestag.

Documentul a fost susลฃinut de cele trei partide din coaliลฃia guvernamentalฤƒ de la Berlin (social-democraลฃii, liberalii ลŸi ecologiลŸtii), precum ลŸi de unii membri ai opoziลฃiei conservatoare.

Petiลฃia a fost adoptatฤƒ cu 586 voturi pentru, 100 voturi รฎmpotrivฤƒ ลŸi ลŸapte abลฃineri, potrivit vicepreลŸedintelui Bundestagului Wolfgang Kubicki.

Ucraina a afirmat cฤƒ se aลŸteaptฤƒ la „sฤƒptฤƒmรขni extrem de dificile” รฎmpotriva armatei ruse care „a acumulat deja forลฃe pentru o ofensivฤƒ majorฤƒ รฎn estul” ลฃฤƒrii, o prioritate pentru Moscova.

„Avem sฤƒptฤƒmรขni extrem de dificile รฎn faลฃฤƒ”, a avertizat ministrul ucrainean al apฤƒrฤƒrii, Oleksii Reznikov, รฎntr-un comunicat peย Facebook, lansรขnd un apel ucrainenilor „la rezilienลฃฤƒ ลŸi unitate” dupฤƒ mai bine de douฤƒ luni de conflict cu Rusia.

„Din pฤƒcate, vom pierde mai mulลฃi soldaลฃi รฎnainte de a cรขลŸtiga”, a adฤƒugat el, estimรขnd cฤƒ „vor fi mai multe distrugeri ลŸi rฤƒniลฃi”.

Potrivit acestuia, armata rusฤƒ, „conลŸtientฤƒ deja de รฎnfrรขngerea strategicฤƒ, va รฎncerca sฤƒ provoace cรขt mai multฤƒ suferinลฃฤƒ posibilฤƒ” soldaลฃilor ucraineni pe care i-a รฎndemnat „sฤƒ reziste”.

Citeศ™te ศ™i:

ZIUA A 63-A DE Rฤ‚ZBOI

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  TwitterFacebook ศ™i Google News!



Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Numฤƒrul de joburi remote a scฤƒzut sub 5% din totalul ofertelor de pe piaศ›ฤƒ. Regula a devenit un beneficiu

Numฤƒrul joburilor remote nou apฤƒrute pe piaศ›a muncii din Romรขnia a scฤƒzut semnificativ, conform unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro. Dupฤƒ ce รฎn...

Care sunt avantajele abordฤƒrii holistice a sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii?

Ai auzit vreodatฤƒ de medicina integrativฤƒ? Dacฤƒ nu, ar trebui sฤƒ ศ™tii cฤƒ aceasta se bucurฤƒ de o popularitate tot mai mare de la...

Aproximativ 200 de poliศ›iศ™ti ศ™i jandarmi participฤƒ la zeci de percheziศ›ii รฎn localitatea ศšฤƒndฤƒrei

Aproximativ 200 de poliศ›iศ™ti ศ™i jandarmi participฤƒ รฎn aceastฤƒ dimineaศ›ฤƒ la o acศ›iune de amploare รฎn localitatea ศšฤƒndฤƒrei, din judeศ›ul Ialomiศ›a, care este desfฤƒศ™uratฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ