11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPovestea tristă a Karinei, torturată, violată și ucisă de soldații ruși la...

Povestea tristă a Karinei, torturată, violată și ucisă de soldații ruși la Bucha

Cu o săptămână înainte de a împlini 23 de ani, Karina Yershova a fost ucisă de soldații ruși în Bucha, un oraș de la periferia Kievului. Aceștia au torturat-o și, cel mai probabil, au violat-o, a declarat Andrii Dereko, tatăl vitreg al Karinei, pentru Kyiv Independent. Apoi, au împușcat-o în cap.

„Era clar că ei (poliția) știu că a fost violată, deoarece a fost torturată, dar detectivul nu a vrut să ne spună acest lucru de la început. Ea a spus: „Nu am dreptul moral să vă spun”… Dar a făcut aluzie (la viol)”, a declarat Dereko, potrivit radiochisinau.md.

Potrivit lui Dereko, fiica sa vitregă era o fată firavă, care lucra ca manager la un local de sushi și nu reprezenta o amenințare pentru nimeni.

Poliția nu le-a arătat părinților ei cadavrul Karinei, spunând că ar fi fost prea șocant de văzut. Ea a fost înmormântată într-un sicriu închis la 13 aprilie în Bila Tserkva, în regiunea Kiev, la o zi după ce a fost identificată.

De când soldații ruși s-au retras din regiunea Kiev la începutul lunii aprilie, autoritățile au început să colecteze și să exhumeze cadavrele civililor măcelăriți de ruși în timpul ocupației de o lună. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă