17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCancelarul Germaniei explică de ce nu poate oferi arme Ucrainei

Cancelarul Germaniei explică de ce nu poate oferi arme Ucrainei

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a încercat să explice de ce țara lui nu poate oferi arme Ucrainei.

Șeful Executivului de la Berlin a admis că Ucraina a solicitat armament Germaniei. Totuși, Germania nu poate satisface această solicitare. Refuzul Germaniei este motivat de Olaf Scholz prin faptul că Germania trebuie să se se gândească în primul rând la apărarea țărilor din NATO. “Motivul este nevoia de a putea apăra oricând teritoriul Alianței”, a susținut Scholz.

Acesta ar fi motivul pentru care Germania nu poate renunța la armele ei.

“Este un compromis dificil pe care trebuie să-l facem alături de aliații noștri. Amenințarea asupra teritoriului NATO persistă din partea Rusiei. Auzim acest lucru, în particular, din partea țărilor baltice, care solicită către Bundeswehr trupe suplimentare. NATO a stabilit obiectivul că trebuie să rezistăm în fața unui atac timp de 12 zile, cu armele și cu munițiile actuale. În condițiile actualei amenințări, eu fac tot ce pot ca să nu uit acest angajament”, a explicat cancelarul Scholz.

Cancelarul Germaniei are cu totul alt punct de vedere decât președintele Franței

Punctul de vedere al Executivului Germaniei este total diferit de cel al altor guverne din țările NATO. De exemplu, președintele Macron a anunțat că Franța livrează Ucrainei sisteme de artilerie pe roți (autotunuri) precum și rachete antitanc. Macron a făcut anunțul despre livrarea de armament din Franța exact în ziua în care Scholz anunța că Germania nu va livra armament.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă