16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaIsraelul se oferă să găzduiască o întâlnire Putin - Zelenski

Israelul se oferă să găzduiască o întâlnire Putin – Zelenski

Statul Israel se oferă să găzduiască o întâlnire între președinții Putin și Zelenski. Un anunț în acest sens a fost făcut de Alexander Ben Zvi, ambasadorul Israelului la Moscova.

Întrebat dacă țara lui poate găzdui o asemenea întâlnire, ambasadorul israelian a răspuns „Cu siguranță”. Potrivit acestuia, evenimentul poate avea loc la Ierusalim – orașul pe care statul Israel l-a declarat drept capitală. Condiția este însă ca șefii de stat ai Rusiei și Ucrainei să accepte să se întâlnească, a explicat diplomatul israelian. În mod evident, scopul discuțiilor dintre șefii de stat din Rusia și Ucraina ar fi să se ajungă la un acord de pace.

O întâlnire Putin – Zelenski încă nu este convenită între cei doi președinți

Întâlniri ale negociatorilor din Rusia și Ucraina s-au desfășurat recent în Turcia. Ambasadorul Israelului a precizat că asemenea negocieri de pace se pot desfășura, în egală măsură, în Israel. Ambasadorul Israelului a mai precizat că premierul Naftali Bennett continuă să aibă discuții regulate cu președintele Vladimir Putin.

La începutul lunii trecute, premierul Israelului avusese și o vizită la Moscova.

Pe de altă parte, tot la începutul lunii martie 2022, președintele Israelului, Isaac Herzog, avusese o vizită în Turcia.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă