27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalElon Musk renunță la planurile de a se alătura consiliului de administrație...

Elon Musk renunță la planurile de a se alătura consiliului de administrație al Twitter

Elon Musk a respins oferta Twitter Inc. de a se alătura consiliului de administrație, o schimbare bruscă, chiar dacă a sugerat idei într-o avalanșă de tweet-uri, de la eliminarea reclamelor până la renunțarea la litera „w” din numele companiei de social media, scrie Reuters.

Consiliul de administrație a purtat numeroase discuții cu Musk, a declarat directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, într-o notă postată duminică pe site, avertizând în același timp asupra „distracțiilor care vor urma”. El nu a dezvăluit însă motivul respingerii șefului Tesla.

Cea mai recentă surpriză a alimentat discuții despre orice, de la posibilitatea unei răscumpărări până la mișcările sale de a evita o atenție suplimentară din partea Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse.

Musk ar fi trebuit să se alăture consiliului de administrație pe 9 aprilie, după ce a dezvăluit că deține 9,1% din acțiunile Twitter, dar acest rol ar fi limitat participația sa la 14,9%.

Surse au declarat pentru Reuters că Musk a cerut Twitter un loc în consiliul de administrație chiar înainte de invitația companiei.

Odată cu respingerea cererii, Musk, care este acum cel mai mare acționar al companiei, este liber să își majoreze participația peste această limită.

„Cred că acest lucru este cel mai bine”, a declarat Agrawal. „Vor exista distrageri în viitor, dar obiectivele și prioritățile noastre rămân neschimbate”.

Musk, a cărui avere netă este estimată la 274 de miliarde de dolari de către Forbes, a răspuns doar cu un emoticon cu fața cu mâna peste gură pe Twitter.

Musk pare să fi șters tweet-ul în weekend.

Musk, care se autointitulează un absolutist al libertății de exprimare și care a criticat Twitter, a dezvăluit participația pe 4 aprilie și a declarat că intenționează să aducă îmbunătățiri semnificative platformei de socializare.

Vestea a alimentat speculații pe scară largă cu privire la intențiile sale, de la o preluare completă a platformei până la asumarea unui rol activ în deciziile corporative.

Ultima decizie a lui Musk deschide posibilitatea ca acesta să preia o poziție mai mare și, eventual, să facă o ofertă totală, a scris analistul CFRA Research Angelo Zino.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Puzzle în Educație. „Masa sănătoasă” a elevilor e pasată de la Ministerul Educației, la autoritățile locale

Ligia Deca spune că e responsabilitatea primarilor, iar edilii arată cu degetul spre directorii de școli Ministerul Educaţiei a­locă peste un miliard de lei pentru...

Prezidențiale: ”Votați-mă, sunt Ciolacu!” – Academia Catavencu

O satiră despre promisiuni mari și realizări mici în politica românească Sunt Ciolacu. Marcel Ciolacu.Agentul 7,03 de când mi am luat bacu'.Revoluțiar de covrig...

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă