18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalRusia, izolată internațional, anunță cu mândrie că începe relații diplomatice cu talibanii

Rusia, izolată internațional, anunță cu mândrie că începe relații diplomatice cu talibanii

Guvernul Rusiei anunță că a început relații diplomatice cu regimul taliban, aflat la putere în Afganistan.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de agenția rusă TASS. Ministerul de Externe al Rusiei l-a acreditat pe “primul diplomat trimis la Moscova de noul guvern al Afganistanului”. Acest prim diplomat al talibanilor a ajuns la Moscova în februarie 2022.

Ca și regimul Putin, regimul talibanilor are mari probleme în relațiile internaționale.

Ministrul Lavrov a făcut anunțul referitor la relațiile diplomatice cu Afganistanul în dimineața zilei de 31 martie 2022, cu prilejul participării sale la cea de-a treia conferință a țărilor vecine cu Afganistanul. La conferință participă miniștri din Rusia, China, Iran, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Conferința se desfășoară în orașul Tunxi din China.

Ministrul Lavrov a explicat că regimul taliban are deja contacte regulate cu potențiali parteneri ai Afganistanului. Asemenea întâlniri au avut loc la Moscova, Teheran, Doha, Oslo și Antalya. În acest moment, o asemenea întâlnire are loc la Tunxi (China).

Talibanii au anunțat că au preluat complet puterea în întregul Afganistan la data de 6 septembrie 2021. Această situație a devenit posibilă după ce toate țările NATO, în frunte cu SUA, și-au retras militarii din Afganistan.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă