11.4 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăSocialEducațieSimularea Bac, post-COVID

Simularea Bac, post-COVID

După doi ani, avem o simulare a examenului național de bacalaureat în condiții normale, iar, până acum, prezența elevilor este comparabilă cu cea din anii de până la declararea pandemiei COVID-19.

Conform datelor transmise de Ministerul Educației (ME) cotidianului național “România liberă”, la prima probă, de Limba și literatura română, a simulării examenului național de Bacalaureat din acest an, prezența elevilor din clasele a XII-a și a XIII-a a fost aproximativ 80%.

“Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 16:00), la această probă au fost prezenți 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi”, se precizează într-un comunicat de presă al ministerului de resort, remis cotidianului național “România liberă”.

Pe 29 martie, la proba E)c), proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2022, (disciplinele la care se susține această probă, în funcție de filieră, profil și specializare sunt matematică și istorie), conform informațiilor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 16:00), au fost prezenți 116.692 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă.

Pentru tentativă de fraudă, la această probă, au fost eliminați 8 elevi.

Azi, a fost susținută proba E)d) – proba la alegere a profilului şi specializării.

Mâine, este programată proba E) b) – Limba şi literatura maternă.

Ultima simulare a examenului național de bacalaureat desfășurată în condiții normale a fost organizată în anul 2019, înainte de declararea pandemiei COVID-19 în România.

Prezența elevilor de atunci este comparabilă cu cea din acest an.

În 2019 însă au susținut simularea și elevii din clasa a XI-a.

În timpul pandemiei s-a și renunțat la susținerea simulării Bacalaureatului.

Rezultatele simulării

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie 2022, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

“Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, mai menționează sursa citată.

Ministerul de resort mai precizează că: “Notele nu se trec automat în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage”.

Informații suplimentare despre simularea examenelor sunt publicate pe site-ul Ministerului Educației, în timp ce subiectele și baremele se publică zilnic, la ora 15:00, pe platforma online subiecte.edu.ro/2022/simulare/simulare_bac_XII.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nvidia GeForce RTX 5090. Își merită banii sau este doar o plăcere costisitoare?

Nvidia GeForce RTX 5090 a fost lansată. Este o placă grafică care, la un preț de 1.999 dolari, depășește costul unui PC de gaming...

Horoscop 25 ianuarie 2025. Vibrații speciale pentru fiecare zodie

Horoscop 25 ianuarie 2025. Ziua de sâmbătă aduce vibrații speciale pentru fiecare zodie, cu accente puternice pe relații, intuiție și echilibru emoțional. Fiecare semn...

Threads, platforma dezvoltată de Meta, introduce o serie de funcționalități noi

Threads, platforma dezvoltată de Meta și competitor direct al platformei X (fostul Twitter), introduce o serie de funcționalități noi care schimbă modul în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă