19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaJoe Biden va vorbi cu Xi Jinping despre poziția Chinei în Ucraina

Joe Biden va vorbi cu Xi Jinping despre poziția Chinei în Ucraina

Președintele american Joe Biden va susține vineri un apel cu liderul chinez Xi Jinping, deoarece Washingtonul a avertizat că China ia în considerare sprijinul militar pentru invazia Ucrainei de către Rusia, un pas care ar lărgi dramatic prăpastia dintre Beijing și guvernele occidentale.

Apelul, anunțat pentru prima dată de Casa Albă joi, vine într-un moment esențial în relațiile dintre SUA și China și în Ucraina, unde forțele locale depășite numeric au împiedicat Moscova să cucerească oricare dintre cele mai mari orașe ale țării până acum.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a caracterizat apelul drept „o oportunitate pentru președintele Biden de a evalua unde se află președintele Xi”.

„Faptul că China nu a denunțat ceea ce face Rusia, absența denunțării din partea Chinei a ceea ce face Rusia în sine spune multe”, a spus Psaki.

Administrația Biden a emis avertismente publice și private că Beijingul s-ar confrunta cu consecințe grave dacă va oferi sprijin material războiului președintelui rus Vladimir Putin.

Agenția de presă oficială a Chinei Xinhua a declarat că apelul va avea loc seara, ora Beijingului.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cererea de precomandă în Rusia pentru noul iPhone este cu 15% mai mare față de modelul anterior

Cererea de precomandă în Rusia pentru noul iPhone este cu 15% mai mare decât modelul anterior, a declarat reseller pentru Reuters, chiar dacă acesta...

Deciziile Fed privind dobânda de referință influențează economia globală și costurile de împrumut

Modificările recente ale ratei dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite au un impact nu doar asupra economiei americane, ci...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă