24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaImagini cu clădirile devastate din Mariupol, în timp ce civilii părăsesc orașul-port

Imagini cu clădirile devastate din Mariupol, în timp ce civilii părăsesc orașul-port

Scena de la Mariupol a fost una de devastare și disperare joi (17 martie). Clădiri de apartamente puternic avariate se aflau în fiecare cartier din partea de nord a orașului-port, locuitorii își strângeau bunurile și strângeau provizii de hrană printre molozurile conflictului, în timp ce mașinile făceau coadă pe străzile principale încercând să părăsească Mariupol.

Orașul-port a fost încercuit de forțele ruse și a fost scena unora dintre cele mai aprige bombardamente ale conflictului, după ce Rusia a trimis mii de trupe în Ucraina. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operație militară specială”.

Oficialii ucraineni spun că locuitorii Mariupolului au fost prinși în oraș de bombardamentele rusești fără încălzire, electricitate și apă curentă în cea mai mare parte a ultimelor două săptămâni.

Un comunicat al consiliului municipal a spus că aproximativ 30.000 de locuitori au reușit să evadeze până acum, dar peste 350.000 au rămas blocați acolo.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...
Ultima oră
Pe aceeași temă