22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAsistentele din Kiev protejează 21 de bebeluși într-o clinică improvizată

Asistentele din Kiev protejează 21 de bebeluși într-o clinică improvizată

Asistenta ucraineană Oksana Martynenko și colegii ei au de îngrijit 21 de copii într-o clinică improvizată dintr-un subsol rezidențial din Kiev. Copiii au fost născuți de mame surogat, iar părinții nu pot ajunge să îi ia din cauza războiului.

În ciuda faptului că orașul se află sub bombardamente din partea forțelor ruse, Martynenko spune că nu va pleca. În tot acest timp, ea are propria familie de care să-și facă griji. Copiii ei se află în regiunea din jurul Sumy, un oraș la aproximativ 200 de mile est de capitală, care a fost bombardat de forțele ruse.

Asistentele medicale au grijă de bebeluși într-o clinică improvizată într-un subsol

„Am rămas aici să avem grijă de ei. Cine va avea grijă de ei dacă părinții nu sunt aici? Cine îi va ajuta? Așa că avem grijă de ei. Nu-i putem lăsa în urmă. Cum ar putea fi posibil asta vreodată? Sunt creaturi minuscule.”

Este prea periculos pentru Martynenko să încerce să ajungă la ei, așa că micuții locuiesc cu bunica lor.

„Așteptăm în fiecare zi vești despre ce se întâmplă acolo. Îi sun să verific unde și cum au dormit noaptea, dacă s-au dus la un adăpost anti-bombă, dacă l-au părăsit sau nu.”

Personalul clinicii a spus că două cupluri – unul din Germania și unul din Argentina – au ajuns la Kiev pentru a se uni cu copiii lor surogat. Cu toate acestea, nu era clar când vor putea să-i scoată din țară.

Potrivit unor estimări, Ucraina este un centru internațional al maternității surogat, care implică mii de bebeluși în fiecare an în vremuri normale. Mulți dintre ei sunt luați în străinătate de către părinții lor.

Bebelușii din clinica Kiev s-au născut în diferite maternități din capitală, dar au fost aduși într-un singur loc pentru siguranța lor. Colega lui Oksana, Antonina Yeymovych, spune că personalul clinicii simte presiunea.

„În trecut, obișnuiam să facem schimburi, aveam timp să ne odihnim. Nu avem timp să ne odihnim acum. Stăm cu copiii non-stop. Încercăm să luăm un pui de somn scurt, să facem schimb. Dar sunt mulți copii aici și multă muncă de făcut. Este greu, dur într-adevăr. // Suntem îngrijorați pentru noi, pentru copiii noștri, pentru acești bebeluși care stau aici, pentru toată lumea. Este terifiant pentru că stăm aici și nu știm ce se va întâmpla în minutul următor”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă