14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUnii ucraineni din Polonia se întorc acasă cu trenul pentru a lupta

Unii ucraineni din Polonia se întorc acasă cu trenul pentru a lupta

Unii din cetățenii ucraineni au fost văzuți la coadă la intrarea în gara principală Przemysl din estul statului vecin Polonia vineri (11 martie), așteptând să se îmbarce în trenuri care îi duc înapoi în Ucraina și pentru a lupta.

 Printre aceștia se numără Sergii Khmyzov, în vârstă de 62 de ani, șef al secției de pediatrie și ortopedie la Institutul Sitenko de Patologie a coloanei vertebrale și a articulațiilor din Harkov.

El ia un tren spre Lvov, apoi se va îndrepta spre Nipru și se va alătura primului front.

„Mă întorc la Nipru pentru a-mi aduce oamenii… înapoi”, a spus el reporterilor Reuters.

De asemenea, veteranii ucraineni din Polonia erau pregătiți să se înroleze pentru a lupta, în cazul în care Rusia atacă Ucraina. Aceștia vor să lupte pentru a apăra interesele țării.

Veteranul armatei ucrainene Dmytro Dovzhenko locuiește în Polonia din 2019, dar încă poartă un inel mare cu sigiliu cu inscripția „Loyal forever” de la unitatea sa militară marină. El spune că dacă Rusia ar invada Ucraina, vrea să fie pregătit să lupte cât mai repede posibil.

Veteranul armatei ucrainene Dmytro Dovzhenko locuiește în Polonia cu soția și cei doi copii ai săi din 2019. El conduce acolo o afacere care se ocupă de orice, de la coafură la mâncare. Dar situația de acasă nu este niciodată departe de mintea lui.

SUA afirmă de săptămâni întregi că Rusia, care a adunat până la 100.000 de soldați în apropierea graniței, ar putea invada în orice moment. Pe de altă parte, Moscova neagă că ar avea astfel de planuri.

Dovzhenko încă poartă un inel mare cu sigiliu cu inscripția „Loyal forever” de la unitatea sa militară marină din Ucraina. Și, dacă Rusia ar invada țara natală, el vrea să fie gata de luptă, cât mai repede posibil.

„Dacă e război, o bătălie, mă întorc în unitatea mea militară. Conform legii armatei, am 24 de ore pentru asta și am nevoie doar de 24 de ore. În 24 de ore, revin în armată. „, a spsu acesta.

Dovzhenko conduce o fundație de veterani ucraineni în întreaga Uniune Europeană. El spune că este unul dintre cei aproximativ 700 de soldați din Polonia care ar fi gata să se întoarcă acasă și să ia armele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă