19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ucrainenii fug din orașul asediat Sumy

VIDEO: Ucrainenii fug din orașul asediat Sumy

Ucrainenii s-au urcat în autobuze pentru a fugi din orașul asediat de est Sumy, prima evacuare dintr-un oraș ucrainean printr-un coridor umanitar convenit cu Rusia.

Ucraina a spus că un convoi separat de 30 de autobuze s-a îndreptat și spre Mariupol pentru a evacua rezidenții din acel port sudic, unde locuitorii au rămas fără hrană, apă, energie electrică sau căldură și a fost supus bombardamentelor necruțătoare timp de o săptămână.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că numărul refugiaților care au părăsit Ucraina a depășit 2 milioane, fiind unul dintre cele mai rapide exoduri din timpurile moderne.

Evacuările au început la câteva ore după un atac aerian rusesc la Sumy, despre care autoritățile locale au declarat că a ucis 21 de persoane. Reuters nu a putut verifica acel raport.

Locuitorii părăseau și orașele din regiunea Kiev. Autoritățile ucrainene pregăteau transport pentru evacuare din portul Mariupol de la Marea Neagră.

Încercările anterioare de evacuare a locuitorilor din Mariupol au eșuat sâmbătă ,6 martie și duminică, 7 martie, fiecare parte acuzându-se reciproc că a continuat focul.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Raya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut o paradă uluitoare

David Raya, portarul lui Arsenal, a fost protagonistul unei duble parade impresionante care a salvat echipa sa în meciul împotriva Atalantei, scor 0-0, din...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă