17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMinisterul rus al Apărării a publicat un videoclip cu tancuri care au...

Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip cu tancuri care au intrat în Kiev

Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip cu tancuri rusești care circulă prin Kiev.

Armata Rusiei oprește focul și va deschide coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene, a anunțat luni ministerul, după ce s-au luptat cu eforturile de evacuare care au fost oprite în weekend.

Coridoarele urmau să se deschidă la ora 10 a.m., ora Moscovei (0700 GMT), din capitala Kiev, precum și din orașele Harkov, Mariupol și Sumy și sunt înființate la cererea personală a președintelui francez Emmanuel Macron, a spus ministerul.

Potrivit hărților publicate de agenția de presă RIA, coridorul de la Kiev va duce la Belarus, aliatul Rusiei, iar civilii din Harkov vor avea doar un coridor care duce spre Rusia. Coridoarele de la Mariupol și Sumy vor duce atât spre alte orașe ucrainene, cât și spre Rusia.

Rusia numește campania pe care a lansat-o la 24 februarie o „operațiune militară specială”. A negat în repetate rânduri că ar fi atacat zonele civile și spune că nu are de gând să ocupe Ucraina.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă