16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaReporter veteran la Sky News, Stuart Ramsay, împușcat de „infiltrații” ruși în...

Reporter veteran la Sky News, Stuart Ramsay, împușcat de „infiltrații” ruși în Ucraina 

Ramsay a fost rănit alături de membrii echipei sale după ce mașina sa a fost atacată la Kiev

Un corespondent veteran al postului britanic Sky News a fost împușcat și rănit alături de membrii echipei sale de producție în Ucraina, după ce mașina lor a fost atacată de „infiltrații ruși”.
Stuart Ramsay, corespondentul șef extern al Sky, a descris vineri drept atac „îngrozitor” suferit de jurnaliști în timp ce raportau despre invazia militară a Rusiei din afara capitalei Kiev.
Echipa compusă din cinci persoane făcea luni un cadru despre victimele civile, când au fost prinși în ambuscadă de „sabotori” ruși în spatele liniilor ucrainene.


Povestind momentele care au condus la atac, Ramsay a scris: „Îndreptând armele înspre mașina noastră, ultimul punct de control ucrainean a sugerat că nu ar trebui să mergem mai departe.
Am ales să ne întoarcem în centrul orașului. „Drumurile pe care le-am parcurs erau acum nesigure. Ei bine, mai rău decât atât, într-adevăr: au fost instantaneu noi linii de front.” Crezând că sunt tras din greșeală de paznicii de la punctele de control ucrainene, aceștia au strigat că sunt jurnaliști, „dar au continuat să vină”. „Gloanțele au venit în cascadă prin întreaga mașină, traseele, fulgerele de gloanțe, sticla parbrizului, scaunele din plastic, volanul și tabloul de bord s-au dezintegrat”, a scris Ramsay. „Îmi amintesc că mă întrebam dacă moartea mea avea să fie dureroasă.” Jurnaliștii au reușit să filmeze întâlnirea pe telefoane și pot fi auziți în timp ce se ascund.

LIVE TEXT. Invazia în Ucraina, a zecea zi: SBU a ucis un membru al echipei ucrainene de negocieri suspectat de trădare, Zelensky „Sunt sigur că în curând vom spune oamenilor noștri – întoarceți-vă, acum este în siguranță”, erou ucrainean ucis

El spune că au descoperit mai târziu că „au fost prinși în ambuscadă de o echipă de recunoaștere rusă de sabotori”. „A fost profesionist, tirurile de gloanțe au continuat să se izbească de mașină – nu au ratat”, scrie el. Ramsay a fost rănit, deși nu a fost imediat clar cât de grav, în timp ce operatorul de filmat Richie Mockler a luat două runde la armura lui. „Din fericire”, spune el, toți purtau veste și căști antiglonț. Echipa a reușit să ajungă în siguranță pe un terasament de pe marginea drumului, fiind tot timpul sub foc de armă susținut. Producătorul Sky Martin Vowles, care conducea, a coborât primul din mașină, urmat rapid de Andrii Lytvynenko, producătorul lor local, lăsându-i pe Ramsay, Mockler și producătorul Dominique Van Heerden, înăuntru, adăpostindu-se în spatele picioarelor și pe bancheta din spate.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă