21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUrsula von der Leyen, Președinte al Comisiei Europene: "Vrem Ucraina în UE!"

Ursula von der Leyen, Președinte al Comisiei Europene: “Vrem Ucraina în UE!”

“Dorim Ucraina în Uniunea Europeană”, a declarat Ursula von der Leyen pentru Euronews.

Interviul a venit după ce Bruxelles-ul a anunțat că închide spațiul aerian pentru avioanele rusești, interzice presa rusă și promite arme Ucrainei.

Dar, în ciuda sprijinului Ucrainei pentru aderarea la UE, ea nu a dat niciun indiciu că aderarea s-ar desfășura rapid, așa cum cere președintele Volodymyr Zelensky.

Ea a declarat pentru Euronews: „Avem un proces cu Ucraina care este, de exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu. Atât de multe subiecte la care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, ne aparțin. Ei sunt unul dintre noi și dorim să se integreze.”

YouTube video

Von der Leyen a mai spus că încrederea în Vladimir Putin s-a deteriorat.

Discutând despre posibilitatea păcii între Ucraina și Rusia, ea a spus: „Desigur, este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace, dar să aibă mare grijă. În general, este întotdeauna mai bine să avem pace și să discutăm decât să ducem un război. Dar încrederea în președintele Putin s-a deteriorat”.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Ministrul de externe thailandez demisionează neașteptat

Ministrul de externe thailandez Parnpree Bahiddha-Nukara a demisionat, a anunțat duminică guvernul, după ce a fost înlăturat din funcția de vicepremier în cadrul unei...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă