14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaIohannis se va întâlni cu preşedintele Poloniei în cadrul unui summit extraordinar...

Iohannis se va întâlni cu preşedintele Poloniei în cadrul unui summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9)

Klaus Iohannis și președintele Poloniei, Andrzej Duda, se vor întâlni vineri, 25 februarie la Varșovia în contextul crizei din Ucraina.

Ce a transmis președintele Klaus Iohannis

“Am discutat astăzi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acţiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internaţional. În consecinţă, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varşovia, un summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru şi pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina!”, a scris Iohannis pe Facebook.

Klaus Iohannis și Președintele Poloniei

Conform unei postări pe Twitter, preşedintele României a transmis că a discutat la telefon cu omologul polonez cu privire la situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre în contextul posibilului război. Mai mult, aceștia au discutat şi despre măsurile comune care urmează să fie luate în cadrul NATO şi în formatul Bucureşti 9, scrie Agerpres.

Klaus Iohannis și Biden

În urmă cu câteva zile, Klaus Iohannis a participat la consultările găzduite de Joe Biden, cu lideri aliați și ai instituțiilor Uniunii Europene pe tema securității regionale.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis cotidianului național “România liberă”, Iohannis, a participat vineri, 18 februarie 2022, la invitația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri aliați și ai instituțiilor Uniunii Europene pe tema celor mai recente evoluții de securitate, în contextul actual tensionat.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă