21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalFlorida a adoptat interzicerea avortului după 15 săptămâni

Florida a adoptat interzicerea avortului după 15 săptămâni

Un proiect de lege care interzice avorturile după 15 săptămâni a fost adoptat miercuri de Camera Reprezentanților din Florida. Măsura a fost votată în mai multe state americane conduse de republicani.

Camera Reprezentanților din Florida a adoptat un proiect de lege care interzice avorturile după 15 săptămâni de sarcină. Măsura o promovează mai multe state conduse de republicani. Curtea Supremă a SUA cântărește constituționalitatea acestor limite.

Florida interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină

Aprobarea votului de partid 78-39, cu câteva momente înainte de miezul nopții a trimis proiectul de lege la Senatul statului. Se așteaptă ca măsura să treacă în curând. Curtea Supremă din SUA evaluează dacă astfel de interdicții sunt constituționale.

Protestatarii care scandau „Corpul meu, alegerea mea” au întrerupt argumentele de încheiere ale republicanilor. A fost necesară intervenția forțelor de ordine, ședința fiind întreruptă.Dezbaterea a fost aprinsă.

„Lovește în centrul a tot ceea ce este în neregulă cu comunitățile noastre din țara noastră de astăzi. Nu toți oamenii din această cameră sunt în favoarea să-ți spună ce poți și ce nu poți face cu corpul tău.”

Interdicția ar reduce accesul la avorturi tardive pentru femeile din sud-estul Statelor Unite. Multe dintre acestea parcurg sute de kilometri pentru a pune capăt sarcinilor în Florida, din cauza legilor mai stricte din statele învecinate.

Proiectul de lege permite avorturile după 15 săptămâni numai atunci când mama este expusă riscului de deces sau „deficiență fizică ireversibilă”. De asemenea, este permis dacă fătul are o anomalie fatală. Nu sunt incluse excepții pentru viol sau incest.

Curtea Supremă și-a arătat disponibilitatea de a permite legea din Mississippi să rămână în vigoare. În același timp, intră în conflict cu o hotărâre Roe v. Wade din 1973, care stabilește dreptul unei femei de a-și pune capăt sarcinii înainte ca fătul să fie viabil, de obicei în jur de 24 de săptămâni.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă