Mai multe plaje din estul orașului Sydney au fost închise joi (17 februarie) după ce un înotător a fost ucis într-un atac al unui rechin, primul deces pe plajele orașului de aproape 60 de ani.
Liniile de balize care sunt folosite pentru a momi rechinii au fost instalate în apropierea locului de atac, în timp ce drone au fost desfășurate, iar oficialii caută să afle dacă rechinul se află încă în zonă, conform Reuters.
După ce atacul a avut loc pe plaja Little Bay, alte plaje din Sydney au fost închise de teama acestui rechin
Atacul a avut loc pe plaja Little Bay, la aproximativ 12 mile sud de cel mai mare oraș din Australia și aproape de intrarea în Botany Bay, miercuri (16 februarie) după-amiază.
Primarul Consiliului Randwick, Dylan Parker, a spus că „acesta a fost un șoc total pentru comunitatea noastră. Coasta noastră este curtea noastră din spate și a avea o moarte tragică în astfel de circumstanțe îngrozitoare este complet șocant.”
Un purtător de cuvânt al Departamentului Industriilor Primare din New South Wales a declarat că biologii săi, care se ocupă de rechini, cred că un rechin alb, de cel puțin 3 metri lungime, a fost probabil responsabil pentru atac.
A fost primul atac mortal de rechin din Sydney din 1963, au arătat datele.
Anul trecut, autoritățile din statele australiene Queensland și New South Wales au semnalat o schimbare în ceea ce privește modul de a descriere întâlnirile dintre rechini și oameni drept „atacuri”. Oamenii de știință susțin că măsura este binevenită și în același timp întârziată, conform ziarului australian The Sydney Morning Herald.
Un înalt oficial din Queensland a declarat la un simpozion pentru rechini organizat în luna mai în zonă guvernamentală locală australiană Noosa că autoritățile din Australia ar prefera să fie folosit termenul „mușcături” în loc de „atacuri” în comunicările publice, subliniind că noua abordare se bazează pe cercetări sociale.
În statul australian New South Wales (NSW), a cărui capitală este orașul Sydney, Departamentul Industriilor Primare (DPI) a început deja să descriere contactele dintre rechini și oameni drept „mușcături”, lucrând îndeaproape cu Bite Club, un grup de sprijin pentru supraviețuitorii incidentelor.
„DPI respectă faptul că fiecare incident este cel mai bine descris de către persoana implicată”, a spus o purtătoare de cuvânt, precizând și că „DPI se referă în general la „incidente” sau „interacțiuni” dintre oameni și rechini în rapoartele lor, conform digi24.ro.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!