13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Mai multe bunici din Italia se bucură de un succes uriaș...

VIDEO: Mai multe bunici din Italia se bucură de un succes uriaș pe TikTok

Femeile în vârstă dintr-o grădiniță din Italia sunt prezente pe platforma de socializare TikTok, în încercarea de a lupta împotriva depresiei și a singurătății, notează Euronews.

Până acum, termeni precum „followers”, „like”, „influenceri”, obișnuiți pe rețelele de socializare, nu ar fi însemnat nimic pentru femeile din centrul din Capri, lângă Modena, în nordul Italiei.

YouTube video

Dar asta s-a schimbat acum, deoarece bunicile au înregistrat 10.000 de urmăritori producând videoclipuri pentru generația mai tânără.

Inițiativa de la Cooperativa SCAI a început în perioada pandemiei când unii dintre vârstnicii centrului au început să dea semne de depresie și singurătate.

Directorul Ilario de Nittis a spus că aveau proiecte în care bătrânii și tinerii puteau petrece timp împreună, dar că a devenit dificil din cauza COVID-19.

„Am salutat utilizarea TikTok ca proiect pilot, pentru a vedea dacă este posibil să readucem acea fericire și acea implicare. Adică, acel sentiment de a fi din nou în viață în cadrul comunității”, a spus De Nittis pentru Euronews.

Creșa este susținută privat de familiile care locuiesc în zonă, astfel că legăturile cu comunitatea locală erau deja profunde.

Dar sunt și mai puternici acum că bătrânii se pot întâlni cu tinerii pe peron.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă