12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiISU Dobrogea a trimis din greșeală o avertizare de Cod Roșu

ISU Dobrogea a trimis din greșeală o avertizare de Cod Roșu

Transmiterea mesajului de  COD ROȘU în locul celui de COD PORTOCALIU, a fost o eroare umană, regretabilă, din partea operatorului ISU, survenită pe fondul mai multor avertizări de vreme severa, sub a căror incidenta s-a afla  județul,  respectiv 2 coduri roșii și 3 coduri portocalii.

Odata cu sesizarea acest aspect, a existat o comunicare publica imediata  in acest sens, iar la nivelul Inspectoratului declanșată o acțiune de verificare a modului in care procedura de informare a populației, prin intermediul sistemului Ro-Alert,  a fost respectata.

În urma acesteia, ofițerul de serviciu din dispecerat a fost sancționat disciplinar și s-au dispus măsurile imediate pentru reinstruirea personalului  din dispeceratul ISU Constanta in vederea utilizarii eficiente a sistemului  Ro-Alert. De la implementarea sistemului destinat Informării populației in cazul unei situatii de urgenta, din dispeceratul isu au fost trimise  40 de mesaje către populație, fără a fi înregistrate situatii similare celei de ieri.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă