20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăPrimarul Nicușor Dan vrea să cumpere tramvaie deși Consiliul General nu i-a...

Primarul Nicușor Dan vrea să cumpere tramvaie deși Consiliul General nu i-a aprobat propunerea

Primarul Nicușor Dan vrea să cumpere tramvaie deși Consiliul General n-a aprobat propunerea primarului Capitalei.

Primarul Nicușor Dan a transmis un mesaj luni seară, după ce propunerea înaintată Consiliului General a “picat” la vot. Achiziția de tramvaie “necesita o rectificare minoră a bugetului municipalităţii, care să fie votată de Consiliul General”, susține Nicușor Dan.

“PSD nu a participat la şedinţă, iar o parte din consilierii USR nu au votat rectificarea. Astfel, rectificarea nu a trecut la vot”, a explicat primarul general.

Nicușor Dan vrea să cumpere tramvaie de 260 de milioane de lei

Fondurile s-ar obține din “absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei, bani europeni, pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuţie”, spune primarul. Pentru a reglementa această finanțare, funcționarii din Primărie au găsit o soluție care va fi anunțată mâine. Soluția de finanțare găsită nu va necesita aprobarea Consiliului General, susține Nicușor Dan.

Mesajul postat de primarul general pe Facebook a generat foarte multe comentarii. Unul dintre ele este extrem de critic:

“Deci Bucureștiul moare de frig in case și pe dvs. vă interesează tramvaiele? Aloo Nicușor Trezeste-te!!! Faceți absorbție de fonduri pentru reabilitare rețea termica, furnizare Agent termic pentru că ne-am saturat sa stam in frig…”

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă