6.3 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăInternaționalDe ce este Bill Gates îngrijorat cu privire la 2022

De ce este Bill Gates îngrijorat cu privire la 2022

Bill Gates s-a declarat îngrijorat cu privire la 2022. Într-o postare recentă publicată chiar pe blogul său, Gates a enumerat principalele probleme cu care lumea s-ar putea confrunta anul viitor. Totuși, cofondatorul miliardar al Microsoft este optimist când vorbește despre anul ce vine. Gates a mărturisit că rămân însă motive de neliniște.  

În postarea de pe blogul său de sfârșit de an, intitulată „Motive de optimism după un an dificil”, el a făcut mai multe prognoze roz. De la pandemia de Covid care se poate termina în 2022, până la creșterea viitoare a metaversului.

Care sunt motivele pentru care Bill Gates este îngrijorat pentru 2022

Bill Gates consideră că o problemă anume ar putea încetini sau deraia o mare parte din progres. Gates a punctat neîncrederea oamenilor în guverne, drept principala dificultate de anul viitor.

 „Este una dintre problemele de care sunt cel mai îngrijorat să mă îndrept către 2022”, a scris miliardarul în postarea sa.

Instituțiile publice, a menționat Gates, trebuie să fie actori majori în lupte precum abordarea schimbărilor climatice sau prevenirea următoarei pandemii. Totuși Bill Gates a punctat că instituțiile pot face multe numai dacă oamenii nu le resping îndrumările pe principii.

„Dacă oamenii tăi nu au încredere în tine, nu vor sprijini noi inițiative majore”, a scris Gates. Acesta a adăugat: „Și când apare o criză majoră, este mai puțin probabil ca aceștia să urmeze îndrumările necesare pentru a rezista furtunii”.

Bill Gates îngrijorat în 2022 de neîncrederea oamenilor în Guvern

Neîncredere a devenit deosebit de evidentă de când a lovit pandemia, a transmis miliardarul. Dezinformarea cu privire la Covid s-a răspândit atât în ​​SUA, cât și în restul lumii, a precizat Bill Gates. El a afirmat că din această cauză ratele de vaccinare ale țării au cunoscut probleme. În plus, în cele din urmă acestea au dus la amânarea sfârșitului pandemiei.

Cercetările Centrului de Cercetare Pew din perioada pre-Covid au arătat tendințe similare. Într-un sondaj din 2019 în rândul adulților americani, 75% dintre respondenți au spus că încrederea concetățenilor lor în guvernul federal era în scădere.

Alți 64% dintre votanți au spus că și încrederea americanilor unii în ceilalți s-a micșorat. Aproximativ patru din zece respondenți au considerat că neîncrederea a îngreunat gestionarea problemelor. Acestea constau în îngrijirea sănătății, imigrația și violența cu arme.

În postarea pe blog a lui Gates, el a remarcat că ciclurile de știri de 24 de ore, titlurile motivate politic și rețelele de socializare au jucat fiecare un rol în „diviziunea tot mai mare”. Guvernele ar putea avea nevoie să reglementeze platformele online pentru a risipi în mod eficient dezinformarea, consider Bill Gates.

El a mai spus că acesta este deja un punct de interes pentru unii parlamentari din Washington D.C. În octombrie, fostul inginer Facebook Frances Haugen a depus mărturie în fața unei comisii din Senat despre „criza” de dezinformare a companiei. Acesta este un potențial pas timpuriu către reglementările platformelor de social media.

Timpul poate fi esențial. Gates și-a exprimat îngrijorarea că, fără o intervenție rapidă, americanii ar putea crește probabilitatea de a alege politicieni care exprimă public și încurajează neîncrederea. Efectul de bulgăre de zăpadă ar putea face atunci publicul „să devină și mai deziluzionat”.

Este o problemă dificil de rezolvat – și chiar și Gates a spus că nu este sigur cum să procedeze.

„De obicei, aici îmi expun ideile despre cum remediam problema. Adevărul este că nu am răspunsurile”, a scris el. Totodată, el a mai spus: „Plănuiesc să continui să caut și să citesc ideile altora, în special de la tineri. Am speranța că generațiile care au crescut online vor avea idei noi. Vor ști cum să rezolve o problemă care este atât de adânc înrădăcinată în internet.”

Citiți România Liberă și pe Google News!

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Modificări fiscale pregătite: Guvernul analizează măsuri care ar putea reduce venitul net al salariaților

În contextul unui deficit bugetar crescut și al presiunilor pentru reforme fiscale, guvernul și partidele politice dezbat propuneri care ar putea schimba semnificativ sistemul...

Dan Șucu a avut numele conspirativ „Mircea Crișan”. Ce a făcut în urma angajamentului cu Securitatea din 16.08.1984

În 2015, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) prezenta o adeverință cu extrase din multiple dosare despre legăturile lui Dan Viorel Șucu cu...

Klaus Iohannis a invitat duminică partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea premierului

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, duminică, la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă