17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSănătateKitul de urgență pentru probleme dentare în vacanță

Kitul de urgență pentru probleme dentare în vacanță

Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, dezvăluie ce putem face dacă ne confruntăm cu probleme ale danturii atunci când suntem în vacanță.

Ce facem dacă ne cade o coroană dentară

Potrivit medicului, în cazul în care ne confruntăm cu căderea coroanei dentare, este recomandat adezivul de proteză. Este o soluție de moment, pe post de ciment provizoriu.

„Dacă ne confruntăm cu decimentarea unei coroane în zona frontală, vom avea probleme nu doar din punct de vedere estetic, ci și fonetic și masticator. Într-o astfel de situație, putem folosi adeziv de proteză (exemplu Corega/Fixodent) pe post de ciment provizoriu. Și în cazul decimentării unei coroane din zona laterală (deficit masticator), putem folosi aceeași soluție de moment”, declară medicul stomatolog Sorina Stroe.

Ce facem dacă ni se inflamează gingia

Dacă vacanța este întreruptă de problemele gingivale, medicul recomandă apa de gură nediluată pentru clătire. Este important să se insiste pe zona inflamată. De asemenea, se pot folosi și geluri antimicrobiane ce conțin uneori și lidocaină.

„Dacă avem o gingie inflamată, care sângerează, putem folosi apa de gură nediluată pentru a clăti frecvent, insistând pe zona afectată. De asemenea, putem lua geluri cu efect antimicrobian ce conțin uneori și lidocaină, cu efect ușor anestezic. Acestea grăbesc puțin procesul de vindecare (exemplu Elugel)”, explică medicul stomatolog Sorina Stroe.

Kitul de urgență în vacanță

„Din kitul de urgență pentru vacanțe nu trebuie să lipsească antiinflamatoarele. Vorbim aici despre ketonal, nurofen, arcoxia, celebrex, etc. În funcție de ce ne-a recomandat medicul. Totodată, el trebuie să conțină și antibiotice pe care le administrăm doar după ce am consultat în prealabil medicul. Dacă nu este posibilă o consultație propriu-zisă, măcar telefonic sau prin mail. Cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este că toate acestea sunt soluții care ne scapă de disconfort pe moment. Imediat ce este posibil, trebuie să ajungem în cabinetul medicului stomatolog pentru a ne rezolva problemele dentare”, încheie medicul stomatolog Sorina Stroe.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Președintele Iohannis la Casa Albă, într-un moment special al relațiilor bilaterale. România cumpără din SUA avioane F-35, cele mai puternice din lume

Președintele Klaus Iohannis a fost primit de președintele Joe Biden la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în care România...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

ANPC, amenzi de 4 milioane de lei pentru comercianții de fructe și legume

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă