27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalUn ucrainean și-a ținut un jurnal de război timp de 7 ani

Un ucrainean și-a ținut un jurnal de război timp de 7 ani

Un ucrainean a publicat un jurnal de război pe care l-a ținut lângă el 7 ani. Electricianul, în vârstă de 77 de ani, scrie de mână o înregistrare a bombardamentelor și victimelor.

Din sufrageria lui înghesuită, Alexander Cherkas urmărește războiul din estul Ucrainei, pe care l-a notat în jurnalul său timp de 7 ani și 8 luni. Într-un mic caiet de exerciții, electricianul în vârstă de 77 de ani scrie de mână o înregistrare a atacurilor cu bombardamente și a victimelor.

Bărbatul a ținut evidența victimelor într-un jurnal de război

Bărbatul a ținut evidența clădirilor care au fost lovite, cine a fost ucis și cine a fost rănit. La fel ca mulți oameni prinși în conflictul dintre forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii susținuți de ruși, Cherkas are legături cu ambele națiuni. Mama sa este de origine rusă, iar tatăl său ucrainean.

„Mai devreme sau mai târziu, s-ar putea să ai nevoie de dovezi: asta s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat în timpul războiului. De aceea o notez: este istorie. Iar istoria este corectă și de încredere”, a spus el.

Bărbatul are pașaport ucrainean, dar prima sa limbă este rusa. Dar trăind la marginea orașului Donețk, una dintre cele două fortărețe principale ale părții separatiste, el spune că loialitatea lui este fermă față de Rusia.

Nu este surprinzător, așadar, că nu crede avertismentul guvernului ucrainean că Rusia are peste 90.000 de soldați în apropierea graniței cu Ucraina. De asemenea, nici nu crede că ar putea fi pregătită pentru o invazie la scară largă – ceva ce Kremlinul neagă.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Digitalizarea serviciilor publice: 60 de servicii vor funcționa online până în 2026, anunță ministrul de resort

Până în 2026, România va avea cel puțin 60 de servicii publice disponibile în format digital, conform declarațiilor ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan. Acesta a...

Numărul de angajați din România atinge un record de 5,36 milioane în 2023, cea mai mare creștere din ultimii 16 ani

Numărul angajaților din România a atins un nou record în 2023, ajungând la 5,36 milioane, cea mai mare valoare din ultimii 16 ani, conform...

Schimbări în acordarea burselor școlare în noul an de învățământ

Ministerul Educației a modificat Metodologia de acordare a burselor școlare 2024-2025, după trei săptămâni de la începerea noului an școlar. Una dintre condiţiile pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă