7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSocialCuplu cu bebeluศ™ salvaศ›i din viscol pe Masivul Ceahlฤƒu

Cuplu cu bebeluศ™ salvaศ›i din viscol pe Masivul Ceahlฤƒu

Un cuplu din BucureลŸti, care aveau cu ei un bebeluศ™ de 8 luni, au fost recuperaลฃi, sรขmbฤƒtฤƒ, de salvamontiลŸtii nemลฃeni dintr-o zonฤƒ viscolitฤƒ a masivului Ceahlฤƒu.

ลžeful Serviciului Salvamont Neamลฃ, Raul Papalicef, a declarat cฤƒ tinerii au urcat pe traseul „Lutu RoลŸu”, iar รฎn zona „Detunatele” au fost expuลŸi viscolului.

Un cuplu ce a adus un bebeluศ™ cu ei pe masivul Ceahlฤƒu au fost duศ™i รฎn siguranศ›ฤƒ la cabana Dochia

„Cei doi turiลŸti au ajuns รฎntr-o zonฤƒ expusฤƒ la viscol unde temperatura resimลฃitฤƒ era de minus 10 grade Celsius. Au gฤƒsit pe unul dintre indicatoare numฤƒrul Dispeceratului Naลฃional Salvamont ลŸi au solicitat ajutor. Un salvamontist din echipa care a ajuns la ei a luat bebeluลŸul ลŸi i-a aplicat patch-uri termice. Cei trei au fost transportaลฃi รฎn siguranลฃฤƒ la Cabana Dochia. Nici mฤƒcar nu aveau cazare ลŸi am vorbit noi cu proprietarul cabanei pentru a le oferi cazare”, a declarat Raul Papalicef, conform agerpres.ro.

Cei doi soลฃi, รฎn vรขrstฤƒ de 25 ani, ลŸi copilul lor vor รฎnnopta la Cabana Dochia, iar duminicฤƒ, รฎn funcลฃie de condiลฃiile meteorologice, salvamontiลŸtii vor hotฤƒrรฎ dacฤƒ pot coborรฎ la Izvorul Muntelui.

Citiศ›i Romรขnia Liberฤƒ ศ™i pe Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ