Pe o piață a muncii deja competitivă și dificilă, crizele economice sociale sau medicale nu aduc niciodată vești bune. Multe companii își reduc numărul de angajați, altele opresc procesele de expansiune, așa că numărul posturilor noi scoase la concurs este mai mic pe timp de pandemie decât în alte circumstanțe.
Cu toate acestea, chiar dacă se anunța valul cinci și în România, nu trebuie să renunți la visul de a avea job-ul mult dorit sau un loc de muncă în cadrul căruia ai parte de o remunerație satisfăcătoare și te bucuri de flexibilitate. Însă pentru a-l obține, trebuie să apelezi la metode care să-ți crească șansele de succes.
Descoperă cum poți avea jobul dorit în 2022, chiar dacă pandemia continuă
1. Obține cât mai multe leaduri
Urmărirea site-urilor de joburi și a anunțurilor este necesară pentru cei care își caută o slujbă, însă nu este suficientă. Ai șanse mai mari de reușită să obții un post bun dacă apelezi la conexiunile tale, adică la prieteni și cunoștințe. Ia legătura cu cât mai multe persoane, afla despre oportunități noi și fă-le cunoscut faptul că dorești să te angajezi. Prin recomandările lor, te vei afla cu un pas mai aproape de obiectivul tău.
2. Alege domeniile pentru care ai înclinații și skilluri potrivite
Aplică la cât mai multe anunțuri, însă concentrează-te asupra acelora pentru care există o probabilitate mai înaltă să te angajezi. Prin urmare, dacă ești o persoană cu aptitudini de comunicare, încearcă să obții un post la un studio de videochat din București, precum Chattitude sau într-un departament de PR/Social Media, iar dacă ai înclinații spre științele exacte și IT, caută un job de programator. O reconversie profesională poate fi oricând binevenită, însă trebuie să depui anumite eforturi pentru a îndeplini cerințele angajatorilor.
3. Convinge angajatorul că meriți job-ul
Reține că nu este suficient să trimiți un CV sau să te prezinți la interviu, deoarece mai sunt alți zeci sau poate chiar sute de candidați ca tine, care își doresc acest job. Alege o metodă prin care să te diferențiezi de ei. Fie realizezi un proiect sau un portofoliu pe care îl trimiți odată cu CV-ul, fie te pregătești în mod special pentru probele de la interviu, în cazul în care poți afla ce presupun acestea. Nu lăsa niciodată la voia întâmplării o aplicație.
4. Negociază salariul și avantajele
Odată ce ți se comunică faptul că ai trecut de probe sau interviuri, încearcă să obții acele beneficii care transformă orice slujbă într-un job ideal, indiferent că este vorba de salariu, bonusuri sau alte avantaje: abonamente la sală, program flexibil etc. Orice surplus pe care îl obții te va ajuta pe viitor.
5. Păstrează-ți motivația în perioada de probă
Nu în ultimul rând, nu trebuie să uiți că pentru orice post trebuie să treci printr-o perioadă de probă, pe perioadă căreia angajatorul se convinge că a făcut alegerea potrivită cu tine. Așa că păstrează-ți interesul și motivația față de sarcinile tale și față de procesul de învățare, pentru ca totul să decurgă conform planului!
Aplică toate recomandările de mai sus pentru a-ți spori șansele de a te angaja în 2022, în ciuda circumstanțelor dificile și vei vedea că jobul dorit își va face apariția!
Sursa foto: Pexels.com