Medicul sud-african care a observat Omicron pentru prima dată a spus că a identificat simptome ușoare la proprii pacienți, inclusiv oboseală și dureri în gât, dar fără tuse, pierderea gustului sau a mirosului – simptome care au fost asociate cu tulpinile anterioare de coronavirusul, relatează CNBS.
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat recent că tulpina Omicron pare a fi mai ușoară decât tulpinile anterioare, dar, de asemenea, pare să se răspândească mai rapid și ar putea duce la mai multe mutații în viitor.
Primele semne ale infectării cu tulpina Omicron sunt durerile în gât asemănătoare amigdalitei sau faringitei, spune profesorul Streinu-Cercel. Un procent foarte mic de pacienţi infectaţi cu tulpina sud-africană ajung să dezvolte forme severe.
citește și: Originile globalismului
„La nivelul studenților, cei care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Si un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă”, a spus prof. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.
„Unii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2”
Referitor la apariţia unui val cinci al pandemiei, specialistul este de părere că „acesta este foarte posibil atât timp cât românii se expun cu bună ştiinţă şi „se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2”. Mai ales că apar simtome ușoare.
Circulă pe mai multe site-uri ideea că oricum o dată tot te prinde virusul și că e mai bine e să te infectezi o dată și apoi să dobândești imunitatea naturală.
Simptome ușoare
Există cazuri în care apare o dublă imunitate, atât cea naturală, cât și cea imprimată de vaccin, de cele mai multe ori numărul anticorpilor este dublu, afirmă Virgil Păunescu, inventatorul vaccinului românesc, pe bază de peptide.
„Atâta timp cât nu se poarta masca aşa cum trebuie să acopere şi nasul şi gura este evident că este o expunere care, în actualul context epidemiologic, poate să ducă la infectarea persoanei respective şi, din păcate, să ajungă şi la spital”, mai spus Cercel.