9.3 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăCoronavirusModerna anunță că vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron

Moderna anunță că vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron

CEO-ul producătorului de medicamente Moderna a anunțat că este puțin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron. Avertismentul său a alarmat piețele financiare.

Moderna a avertizat că eficacitatea vaccinurilor anti-Covid-19 nu este atât de sigură, cum a fost în cazul variantei Delta. Anunțul său a produs panică pe piețele financiare. Contractele futures pe țiței au pierdut mai mult de un dolar, iar moneda australiană a atins minimul de un an. De asemenea, Nikkei a renunțat la câștiguri deoarece comentariile lui Stéphane Bancel au provocat temeri.

Vaccinurile anti-Covid-19 sunt eficiente împotriva Omicron?

„Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel… pe care l-am avut cu Delta. Cred că va fi o scădere materială. Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit…spun că nu va fi bine”, a spus CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, pentru Financial Times.

Moderna nu a răspuns la solicitarea Reuters de a comenta după interviu. De asemenea, șeful companiei nu a precizat când anume vor fi eficiente vaccinurile anti-Covid-19 împotriva variantei Omicron.

Pe de altă parte, Stephane Bancel a declarat la CNBC că ar trebui să existe mai multă claritate cu privire la eficacitatea vaccinurilor COVID-19 împotriva Omicron în aproximativ două săptămâni. Potrivit acestuia, ar putea dura luni pentru a începe livrarea unui vaccin care să funcționeze împotriva noii variante.

OMS și oamenii de știință au mai spus că ar putea dura câteva zile până la câteva săptămâni pentru a înțelege nivelul de severitate al tulpinei.

„Vaccinarea vă va ține probabil în continuare departe de spital”, a spus John Wherry, directorul Institutului Penn pentru Imunologie din Philadelphia.

Vestea apariției Omicron a șters vineri aproximativ 2 trilioane de dolari din valoarea acțiunilor globale. Investitorii așteaptă mai multe date despre noua tulpină Covid.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ce materiale de construcție sunt necesare pentru un sistem de conducte fiabil

Pentru a construi un sistem de conducte fiabil, alegerea materialelor depinde de aplicație (transport apă, gaze, lichide industriale, canalizare etc.), condițiile de operare (presiune,...

De ce să incluzi nucile braziliene în dieta ta zilnică: beneficii, valori nutritive și rețete delicioase

Nucile braziliene sunt adesea privite ca o gustare premium, însă puțini cunosc adevăratul potențial pe care aceste mici comori naturale îl aduc în alimentația...

Adrian Câciu: „Nu avem downgrade de rating. Orice altă afirmație este fake-news”

Ratingul de țară al României a fost confirmat de Agenția Fitch la nivelul „BBB-”, fără o retrogradare, însă perspectiva a fost schimbată de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă