12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăCoronavirusNoua variantă COVID-19 declanșează alarma globală

Noua variantă COVID-19 declanșează alarma globală

Autoritățile globale au reacționat alarmate vineri la noua variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud.

UE și Marea Britanie se numără printre cele care înăspresc controalele la frontieră, în timp ce cercetătorii caută să afle dacă mutația este rezistentă la vaccin, transmite Reuters.


Ultimii pasageri soseau vineri, 26 noiembrie, la Londra, pe aeroportul Heathrow, din Africa de Sud, după ce Marea Britanie s-a numărat printre țările care au interzis zborurile de acolo.

Cinci țări învecinate au reacționat la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud, alarmând oamenii de știință și liderii din întreaga lume.

Varianta are o proteină în vârf care este dramatic diferită de cea originală pe care se bazează vaccinurile. Cercetătorii se întrec pentru a afla dacă mutația este rezistentă la vaccinurile actuale.

Belgia a raportat primul caz cunoscut în Europa, adăugându-se celor din Botswana, Israel și Hong Kong.

OMS numește nou variantă COVID-19 descoperită în Africa, Omicron

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat împotriva interdicțiilor pripite de călătorie.

Dar șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că UE ar trebui să acționeze acum.

„Acum este important ca noi toți din Europa să acționăm foarte rapid, hotărât și uniți. Comisia Europeană a propus astăzi statelor membre să activeze o pauză de urgență la călătoriile din țările din Africa de Sud și din alte țări afectate pentru a limita răspândirea noii variante. Toate călătoriile aeriene către aceste țări ar trebui suspendate”.

Câteva alte țări, inclusiv India, Japonia și Israel, au înăsprit granițele.

La Washington, oficialul american de top în domeniul bolilor infecțioase, Anthony Fauci, a declarat că nu a fost luată nicio decizie cu privire la o posibilă interdicție de călătorie în SUA, spunând că nu există niciun indiciu că varianta ar fi în Statele Unite și că nu este clar dacă este rezistentă la vaccin.

Oamenii de știință din Africa de Sud bănuiesc că creșterea bruscă a infecțiilor din țară este legată de noua variantă, dar nu este clar cât de mult s-a răspândit dincolo de granițele sale.

Sportul sud-african a început să se închidă vineri, interdicțiile de călătorie forțând echipele internaționale de rugby și jucătorii de golf să se grăbească să plece.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă