4.6 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăEconomieImobiliareIzolarea termică a locuinței, soluție pentru o factură de încălzire suportabilă în...

Izolarea termică a locuinței, soluție pentru o factură de încălzire suportabilă în vreme de criză

Prețurile mari la electricitate, gaze și carburanți pun la grea încercare bugetele familiilor. Astfel că eficiența energetică a locuințelor a revenit puternic pe agenda publică, după ce energia s-a scumpit enorm.

Studiile arată că izolarea termică a locuinței poate să reducă factura pentru încălzire chiar și cu 50%. Cu alte cuvinte, o locuință bine izolată termic asigură tot confortul necesar și o factură de încălzire suportabilă, indiferent de prețul energiei.

În plus, pe perioadă de vară o locuință reabilitată oferă un confort termic mai bun.

Cea mai răspândită soluție pentru izolarea termică este tehnologia care folosește polistirenul.

Producătorul român de materiale de construcțiiAdePlast atrage atenția că pentru a obține o izolare termică optimă, este recomandată folosirea la exterior a unui polistiren cu o densitate bună. Acesta informează că în portofoliul său se regăses diverse soluții pentru o izolare cât mai bună, fie că este vorba de polistiren sau adezivi.

Producătorul de materiale de construcții atrage atenția că este recomandat ca îniante de aplicarea termosistemului să se facă o pregătire a suportului acestuia. Acesta trebuie mai întâi tencuit, urmând apoi ca pereții să fie curățați, nivelați și amorsați pentru ca adezivul să aibă o aderență cât mai bună. Urmează apoi montarea plăcilor de polistiren, pe suprafața cărora se aplică adeziv. Plăcile se așază întrețesute pe perete. După montarea acestora, urmează prinderea diblurilor. Acestea se aleg în funcție de tipul polistirenului, în cazul celui expandat fiind recomandate diblurile de plastic. Odată ce am trecut și de acest pas, urmează aplicarea masei de șpaclu. Urmează apoi plasa de armare și stratul de acoperire. Aici se poate aplica ori o vopsea de exterior, ori o tencuială decorativă.

Una din cele mai frecvente erori în aplicarea termosistemului este umplerea rosturilor dintre plăcile de polistiren cu adeziv, acolo unde acestea nu pot avea contact perfect, conform producătorului de materiale de construcții. Trebuie să se folosească în acest caz o spumă poliuretanică. O altă greșeală frecventă este montarea diblurilor înainte ca adezivul să se întărească. Tot determinată de grabă, o altă eroare este aplicarea amorsei și tencuielii înainte ca masa de șpaclu să se întărească.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Creștere semnificativă a creditării private în octombrie: soldul atinge 416 miliarde lei

Creditarea privată a înregistrat un avans anual de 8,9% în luna octombrie, soldul total ajungând la 416 miliarde lei, potrivit datelor furnizate de BNR....

Israelul a ucis trei oameni la frontiera libaneză-siriană

Un ONG care urmăreşte războiul din Siria a raportat marţi seara că două persoane au fost ucise în atacuri israeliene la frontiera libaneză-siriană, în...

Ilie Bolojan s-a înțeles cu Marcel Ciolacu: Guvernul va funcționa până la final fără să mai angajeze cheltuieli viitoare

Președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, spune că a vorbit cu premierul Marcel Ciolacu astfel încât să fie asigurată guvernarea până la final, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă