12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăCoronavirusVaccinul Valneva, al optulea achiziționat de UE

Vaccinul Valneva, al optulea achiziționat de UE

Vaccinul Valneva a fost cumpărat astăzi de Comisia Europeană, fiind al optulea de pe listă. Vorbim despre un contract de 60 de milioane de euro.

Contractul cu Valneva vine în completarea unui portofoliu deja larg și asigurat de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna și Novavax.

Contractul cu Valneva prevede posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze aproape 27 de milioane de doze în 2022. De asemenea, el include posibilitatea de a adapta vaccinul la noi variante și va permite statelor membre să facă o nouă comandă de până la 33 de milioane de vaccinuri suplimentare în 2023.

Ce spun oficialii Comisiei Europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Contractul permite adaptarea vaccinului la noi variante. Portofoliul nostru larg ne va ajuta să luptăm împotriva COVID și a variantelor sale în Europa și în afara acesteia. Pandemia nu s-a încheiat. Toți cei care pot fi vaccinați ar trebui să o facă.”

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Strategia noastră europeană privind vaccinurile continuă să producă rezultate într-un moment în care, din păcate, numărul cazurilor de COVID-19 crește din nou în întreaga Uniune. Vaccinul Valneva adaugă o nouă opțiune portofoliului nostru larg, de îndată ce Agenția Europeană pentru Medicamente confirmă faptul că este sigur și eficace. Continuăm să sprijinim statele membre în eforturile lor de vaccinare, iar mesajul rămâne același: aveți încredere în știință și vaccinați, vaccinați, vaccinați.”

Valneva este o companie europeană de biotehnologie care dezvoltă un vaccin cu virus inactivat, realizat din virusul viu prin inactivare chimică. Aceasta este o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată de 60-70 de ani, cu metode consacrate și un nivel înalt de siguranță. Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. În prezent, acesta este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19 aflat în stadiul de studii clinice în Europa.

Comisia, cu sprijinul statelor membre, a luat decizia de a sprijini acest vaccin pe baza unei evaluări științifice temeinice, a tehnologiei utilizate, a experienței companiei în crearea de vaccinuri și a capacității sale de producție pentru a aproviziona toate statele membre ale UE.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă