-0.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăCulturăZilele Culturii Austriece, organizate la Sibiu, sunt dedicate legăturilor artei cu ştiinţa

Zilele Culturii Austriece, organizate la Sibiu, sunt dedicate legăturilor artei cu ştiinţa

Zilele Culturii Austriece, organizate la Sibiu, analizează legăturile dintre artă şi ştiinţă.

O nouă ediție a Zilelor Culturii Austriece la Sibiu se apropie de start. Zilele Culturii Austriece au ca temă schimbarea profundă, la toate nivelurile – „TRANSFORMATIONs”.

Evenimentul de la Sibiu se va desfăşura între 11 şi 14 noiembrie, în format hibrid, offline / online. Programul cuprinde ateliere şi dezbateri, spectacole de teatru, concerte şi o expoziţie. Deschiderea evenimentului are loc la 11 noiembrie, la ora 18, la Filarmonica de Stat Sibiu. Ateliere online intitulate „Art meets Science meets Art“ sunt organizate la sediul ULBS. Alte acțiuni din program se desfășoară la Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG.

Zilele Culturii Austriece sunt organizate de Forumul Cultural Austriac. Partenerii evenimentului sunt Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, cu sprijinul guvernului landului austriac Carintia şi al Logos Projekte.

Zilele Culturii Austriece, organizate la Sibiu

Curatorul evenimentului este Teresa Leonhard, cadru didactic la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Teresa Leonhard activează ea însăşi la graniţa dintre artă şi ştiinţă. Teresa Leonhard este născută la Linz (Austria). A studiat Muzică și Mișcare la Universitatea de Muzică din Viena și la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Din 2015 trăieşte la Sibiu, unde realizează proiecte artistice si educative diverse, iar din 2016 este lector la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Ea este si directoarea Companiei de dans Dis.Place. Teresa Leonhard a coordonat proiecte în diferite instituţii, lucrând cu toate categoriile de vârstă, dar şi cu persoane cu dizabilităţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ilie Bolojan: PSD are dreptul să propună premierul, conform aritmeticii parlamentare

Bolojan a subliniat importanța respectului între partenerii de coaliție și necesitatea de a asigura stabilitate politică în România Președintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat, duminică...

Ilie Bolojan: PSD are dreptul să propună premierul, conform aritmeticii parlamentare

Bolojan a subliniat importanța respectului între partenerii de coaliție și necesitatea de a asigura stabilitate politică în România Președintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat, duminică...

Tensiuni între Colegiul Medicilor și CNAS: Actele adiționale pentru 2025, sub semnul întrebării

Medicii cer publicarea bugetului pentru anul viitor și asigurarea unor negocieri transparente Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis o solicitare oficială către Casa Națională...
Ultima oră
Pe aceeași temă