24.2 C
Bucureศ™ti
miercuri, 4 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalSUA nu doreศ™te noi locuinศ›e รฎn coloniile evreieศ™ti din Cisiordania

SUA nu doreศ™te noi locuinศ›e รฎn coloniile evreieศ™ti din Cisiordania

Statele Unite s-au declarat marลฃi ”profund preocupate” de anunลฃul Israelului privind construirea a peste 1.000 de noi locuinลฃe รฎn colonii evreieลŸti din Cisiordania, relateazฤƒ AFP, conform agerpres.ro.

”Ne opunem ferm extinderii coloniilor evreieศ™ti, care este total contrar eforturilor de a reduce tensiunile ลŸi a asigura calmul ลŸi care submineazฤƒ perspectivele unei soluลฃii a douฤƒ state”, israelian ลŸi palestinian, a declarat purtฤƒtorul de cuvรขnt al diplomaลฃiei americane Ned Price, รฎn cadrul unei conferinลฃe de presฤƒ.

Coloniile evreiศ™ti noi au fost planificate de Ministerul Construcลฃiilor

Israelul va construi 1.355 de noi locuinลฃe pentru coloniลŸti evrei รฎn Cisiordania, a anunลฃat duminicฤƒ Ministerul Construcลฃiilor รฎntr-un comunicat.

Aceste noi locuinลฃe se adaugฤƒ celor anunลฃate รฎn august de autoritฤƒลฃi, adicฤƒ peste 2.000 care urmeazฤƒ sฤƒ obลฃinฤƒ รฎn aceastฤƒ sฤƒptฤƒmรขnฤƒ aprobarea definitivฤƒ din partea Ministerului Apฤƒrฤƒrii.

Circa 475.000 de coloniลŸti evrei locuiesc รฎn Cisiordania, unde trฤƒiesc de asemenea 2,8 milioane de palestinieni.

Coloniile evreieศ™ti nu sunt dorite de populaศ›ia palestinianฤƒ.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Zelenski รฎl va demite pe Dmitro Kuleba, ministrul de externe. Cine รฎi va lua locul

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, urmeazฤƒ sฤƒ fie demis, au declarat, pentru Ukrainskaia Pravda, surse din anturajul preลŸedintelui Volodimir Zelenski, conform cu breakingthenews.net. Potrivit...

India va monitoriza lacurile glaciare pentru a evita inundaศ›iile provocate de acestea

Guvernul indian instaleazฤƒ รฎn Himalaya (nord) un sistem de monitorizare ลŸi avertizare de ultimฤƒ generaลฃie pentru a limita riscurile de inundaลฃii cauzate de ruptura...

Ciolacu nu รฎnศ›elege de ce Mircea Geoanฤƒ insistฤƒ sฤƒ candideze independent la prezidenศ›iale

PreลŸedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, spune cฤƒ Mircea Geoanฤƒ a รฎncercat sฤƒ รฎi adune pe toลฃi cei care nu รฎลŸi mai gฤƒsesc loc pe...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ